İşgal Rejiminin Kendisine Taş Atan Çocuklar İçin Kararı..

  • 03 Eylül 2015
  • 923 kez görüntülendi.
İşgal Rejiminin Kendisine Taş Atan Çocuklar İçin Kararı..

İşgal rejimi İsrail polisi ve IDF’e, polise taş atan Filistinlileri vurma hakkı verilebilir. Başbakan Netanyahu Kudüs ve Batı Şeria’ya da takviye polis gücü gönderileceğini açıkladı.
Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Kültür Bakanı Miri Regev’in, geçen hafta Batı Şeria’da kolu alçılı Filistinli çocuğu gözaltına almaya çalışırken etraftakiler tarafından engellenmeye çalışılan asker üzerinden yaptığı ‘vurun’ çağrısına ‘sessiz’ kalmadı.
Kudüs ve 443. Yol’daki ‘terör olaylarını’ görüşmek için üst düzey güvenlik yetkilileriyle dün bir araya gelen Netanyahu’nun, ‘polise taş atılmasına ve teröre karşı sıfır tolerans göstereceğini, geçerli hukuki sistemin de bu suçla başa çıkmakta yeterli olmadığını’ söyledi. Savunma Bakanı Moşe Yalon, Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan, Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz ve Genel Güvenlik Kuvvetleri’nin başındaki Yoram Cohen’in hazır bulunduğu toplantı sonrası yapılan resmi açıklamada, polise taş atan göstericilere ateş açılmasına ilişkin düzenlemelerin yeniden gözden geçirileceği belirtildi. Halihazırdaki düzenlemeler, polisin ancak hayatlarını tehdit eden bir durum karşısında silaha başvurmasına izin veriyor.
Ä°ÅŸgal rejimi Ä°srail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) eski sözcüsü olan Regev, Ä°srailli bir askerin kolu alçıda olan 12 yaşındaki Muhammed Tamimi’yi gözaltına almaya çalıştığı, Tamimi’nin ailesinin de askeri engellemeye çalıştığı görüntüler karşısında ÅŸoke olduÄŸunu söylemiÅŸti. Twitter’dan yaptığı açıklamada aileye ateÅŸ açılması gerektiÄŸini savunan Regev, askerlerin ‘eli kolu baÄŸlı gönderilmemesini istemiÅŸti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.