İşgal Rejimi Kudüs’teki Yerleşim Projeleri İçin 186 Milyon Dolar Bütçe Ayırdı

  • 24 Şubat 2017
  • 1.045 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi Kudüs’teki Yerleşim Projeleri İçin 186 Milyon Dolar Bütçe Ayırdı

Yerleşkeler konusunda işgal rejimi gibi düşünen ABD Başkanı Trump’un başkanlık koltuğuna oturmasıyla işgal altındaki Filistin topraklarında Yahudi yerleşke inşaatına hız veren; var olanları genişleten veya yenilerini inşa eden işgal rejiminin Kudüs çevresindeki yerleşke projeleri için 186 milyon dolar bütçe ayırdığı belirtildi.

Yediot Aharanoot gazetesi internet sitesinde verdiği haberde, Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun kurduğu komisyon ve bakanlıklara ait komisyon ile işgal belediyesine bağlı komisyonun yaptığı görüşmede, işgal belediyesinin hizmetine verilmek üzere 700 milyon şikel tahsis edilmesi konusunda uzlaşıya varıldığını yazdı.

Söz konusu habere göre, ayrılan bütçe işgal altındaki Kudüs şehrindeki Yahudi varlığı desteklemek, işgal belediyesinin hazırladığı plan ve projeler güçlendirmek ve dünyanın dört bir yanından gelecek turistleri ağırlamak için gereken yerlerin inşaatını yapmak için kullanılacak.

İşgal hükümetindeki Kudüs işlerinden sorumlu devlet bakanı Ze’ev Elkin yaptığı açıklamada, “Bu projelerin hedefi Kudüs’ün İsrail’in ebedi başkenti olarak kalmasına yöneliktir. Bu bütçeyle Kudüs ekonomik ve ulusal kimlik açısından daha ileri bir noktaya varacak ve Yahudilerin buradaki varlığı güçlenecektir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.