İşgal Rejimi ve Abbas Nedeniyle Gazze’deki Hastanelerde Ameliyatlar Durdu

  • 21 Nisan 2017
  • 1.373 kez görüntülendi.
İşgal Rejimi ve Abbas Nedeniyle Gazze’deki Hastanelerde Ameliyatlar Durdu

Zulüm görüyor ve modern çağda en alçakça saldırı ve kuşatmaya maruz kalıyorlar. On yıldan beri boğucu ambargo altında yaşıyorlar. Modern zamanın en uzun ambargosu altında kendilerine karşı büyük bir insanlık suçu işleniyor…

Gazze’de insanlar yıllardır kriz üstüne kriz yaşıyorlar. Açlık ve ard arda gelen üç savaş…

Gazze halkının yaşadığı en büyük sıkıntılardan biri kuşkusuz elektrik sıkıntısıdır. Günde birkaç saatin dışında Filistinliler elektrik göremiyor.

Öğrenciler mum ışığında ders çalışırken, anneler çocuklara bir şey pişirmek için uzun süre elektrik beklemekte, baba hasta çocuğunun tedavisi için elektriğin gelmesini dört gözle beklemektedir. İş sahipleri de elektrik kesintisi nedeniyle işlerini bırakmak zorunda kalıyorlar.

Gazze’de çocukların hayatını çalıyorlar; onların tek günahı, sevdikleri vatanlarında yaşamalarıdır. Onlar, vatanlarının işgalden kurtarılacağına umutla bakıyor, bunun yakın olacağına inanıyorlar.

Gazze’de hayat çalınmakta, insanlara zulmedilmektedir. Ve bütün bunlar bütün dünyanın gözü önünde yapılmaktadır.

Sağlık Bakanlığının çığlığını duyan yok…

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, elektrik krizi nedeniyle 620 böbrek hastasının zarar gördüğünü, bölgede bulunan 117 cihaza haftada üç kez bağlanan bu hastaların ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduklarını söyledi.

El-Kudra, 200 hastanın ameliyat olamadığını, sezeryan ile doğum yapması gereken ortalama 60 kadının risk altında olduğunu, 113 prematüre bebeğin ve yoğun bakımdaki 100 hastanın tehlike ile karşı karşıya olduğunu, oksijen tüplerini gereği gibi çalıştıramadıklarını, test ve tahlillerin, anestezinin ve diğer önemli hizmetlerin gereği gibi yapılamadığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.