İşgal rejimi yüksek mahkemesinden Filistinli şehitlerin cenazeleri için skandal bir karar

  • 10 Eylül 2019
  • 761 kez görüntülendi.
İşgal rejimi yüksek mahkemesinden Filistinli şehitlerin cenazeleri için skandal bir karar

İşgal rejimi İsrail yüksek mahkemesi, Filistinli şehitlerin cenazelerinin alıkonulması uygulamasının devamına yeşil ışık yaktı.

İşgal topraklarındaki Arap Azınlık Hakları Hukuk Merkezi ADALAH tarafından yapılan yazılı açıklamada, terörist israil yüksek mahkemesinin, işgal rejiminin terörist askerleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin cenazelerinin alıkonulması uygulamasının sürdürülmesi yönünde karar verdiği belirtildi.
Açıklamada, “skandal” olarak nitelenen kararın emsalinin olmadığı ve uluslararası hukukun temel ilkelerinin ihlal edildiği vurgulandı.
Öte yandan, Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistinli Esirler Heyetinin avukatı Muhammed Mahmud, yaptığı yazılı açıklamada, terörist israil yüksek mahkemesinin söz konusu kararının, Gazze Şeridi’ndeki işgal rejiminin terörist askerlerinin iade edilmesi için Filistinli örgütlerle bir pazarlık aracı olarak kullanma niyetiyle verildiğine dikkati çekti.
Filistinliler, işgal rejiminin terörist askerleri tarafından “saldırı düzenleme veya girişiminde bulunma” gerekçesiyle şehit edildikten sonra alıkonulan yakınlarına ait cenazelerin kendilerine teslim edilmesini istiyor.
Şehitlerin Alıkonulan Cenazelerinin Geri Alınması Girişimi tarafından daha önce yapılan açıklamada, terörist israil’in 51’i 2015’ten bu yana olmak üzere toplamda 304 şehit cenazesini alıkoyduğu belirtilmişti.
Filistin yönetimi, 2008’de çıkardığı bir genelgeyle 27 Ağustos’u şehitlerin cenazelerinin teslim edilmesi için “ulusal gün” ilan etmişti.
Öte yandan, Filistinli gruplar, terörist israil yüksek mahkemesi’nin Filistinli şehitlerin cenazelerinin alıkonulmasına ilişkin kararına tepki gösterdi.
Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işgal rejimi israil yüksek mahkemesi’nin, Filistinli şehitlerin cenazelerinin alıkonulması uygulamasının devamına yeşil ışık yakan kararın, “ırkçı ve insan haklarının açıkça ihlali” olduğunu söyledi.
Mahkemenin bu kararının, halkın mücadele süreci ile siyonist işgal karşısındaki birlik ve beraberliğinde herhangi bir değişime yol açamayacağını belirten Kanu, ayrıca şehit yakınlarıyla Batı Şeria’daki gençlerin irade ve azmini kıramayacağını kaydetti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.