İşgal Yönetimi El-Halil’e Bağlı Eş-Şuyuh Beldesinde 650 Dönüm Araziye El Koyuyor…

  • 12 Şubat 2015
  • 727 kez görüntülendi.
İşgal Yönetimi El-Halil’e Bağlı Eş-Şuyuh Beldesinde 650 Dönüm Araziye El Koyuyor…

İşgal yönetimi, Batı Yaka’nın güneyindeki El-Halil vilayetine bağlı Eş-Şuyuh beldesinde Filistinlilere ait 650 dönüm genişliğindeki araziye el konulacağını ilan etti.

Eş-Şuyuh Belediye Başkanı Şerif Halayıka, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Eş-Şuyuh beldesine bağlı “Gınan En-Nıyas” bölgesinde bulunan yaklaşık 650 dönüm genişliğindeki araziye el konulacağına dair ihtarda bulunduğunu ve arazinin El-Iyade, Halayıka ve Verasine ailelerine ait olduğunu bildirdi.

Arazinin bir bölümünde ağaç dikili olduğunu ifade eden Halayıka, işgal yönetiminin bölgede bulunan 2000 dönüm genişliğindeki arazinin tümüne el koymasından endişe ettiklerini söyledi.

Eş-Şuyuh Belediye Başkanı, işgal yönetiminin geçen yıl Eş-Şuyuh beldesi toprakları üzerinde kurulu Yahudi yerleşkesi için Filistinlilere ait yetmiş dönüm araziye el koyduğunu ve Yahudi yerleşimciler için ziraat alanına dönüştürdüğünü belirtti.

İşgal rejimi, uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Batı Yaka’da arazi gaspını ve Yahudi yerleşim birimi inşasını sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.