İşgal Yönetimi Ramon Cezaevi’nin Beşinci Koğuşunu Kapattı…

  • 27 Şubat 2015
  • 1.052 kez görüntülendi.
İşgal Yönetimi Ramon Cezaevi’nin Beşinci Koğuşunu Kapattı…

İşgal yönetiminin baskı ve şiddet uygulamalarından dolayı birkaç günden beri gerginliğin ve çatışmaların yaşandığı Ramon Cezaevi’nin beşinci koğuşunun işgal yönetiminin kararıyla kapatıldığı, bu koğuşta tutulan esirlerin başka hapishanelere nakledildiği haber verildi. Beşinci koğuşun kapatılması sebebiyle cezaevinin Cuma imamı Fadi El-Hatib’in de başka bir cezaevine nakledildiği belirtildi.

İşgal yönetimi Ramon Cezaevi’nde tutulan İslamî Cihad mensubu bazı esirleri, cezaevleri işlerinin takibi merkezinin kararlarıyla esirlerden bazılarının başka yerlere nakledilmesini protesto eylemleri düzenlemelerinden dolayı buradan Eyla Ağır Cezalılar Hapishanesi’nin hücrelerine göndermiş ve para cezalarına mahkûm etmişti.

Fetih mensubu esirlerin, dün akşam (26 Şubat Perşembe) işgal yönetiminin esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarına tepki amacıyla önümüzdeki haftadan itibaren muhtelif cezaevlerinde direniş trendini yükseltme yönünde taktik uygulamalarına başvurma amaçlı birtakım adımlar atma kararı aldıkları açıklanmıştı.

İşgal rejiminin son günlerde baskı uygulamalarını artırması, esirlerden bazılarını koğuşlardan alarak tek kişilik hücrelere kapatması ve muamelelerinde zorbalığı artırması Ramon Cezaevi’nde çatışmalara ve gerginliklere neden olmuş; esirler de bazı tepki eylemleri düzenlemişlerdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.