İşgalci, Esirlerin ve Şehit Ailelerinin Paralarını Vergilerden Alıyor

  • 15 Haziran 2017
  • 915 kez görüntülendi.
İşgalci, Esirlerin ve Şehit Ailelerinin Paralarını Vergilerden Alıyor

İşgal rejimi parlamentosu (Knesset) Filistin Yönetimi’nin esirlere ve şehit ailelerine yaptığı ödemeler miktarında bir paranın Filistin tarafına ödenen vergilerden düşülmesine dair yasa tasarısını Knesset’in ilk oturumunda kabul etti. Yasaya göre işgal rejiminin Filistin Yönetimi adına topladığı ve Filistin tarafına aktardığı vergilerden, bu yönetimin esirlere ve şehit ailelerine ödediği kadar miktar kesilecek.
Siyonistlere ait yedinci kanalın yayınladığı habere göre yasa tasarısı parlamentoda oy kullananların büyük bir çoğunluğu tarafından kabul edildi. Oylamada 48 kişi olumlu oy verirken sadece 13 kişi aleyhte oy verdi.
Filistin tarafı bu uygulamanın korsanlık olduğunu dile getirmişti. Filistin Bakanlar Kurulu’nun geçen hafta yaptığı toplantıda bu paraların Filistinlilerin kendi paraları olduğu, onların ödediği vergilerden toplandığı, İsrail’in bir lütfu olmadığı, bu vergileri İsrail tarafının Filistin yönetimine vekâleten topladığı ve tamamını Filistin tarafına aktarmak zorunda olduğu dile getirilmişti. Yapılan ödemelerin 27 milyon şikel civarında olduğu ve İsrail’in bu paraları Filistinlilerin vergilerinden kesmesinin tam bir korsanlık olduğu dile getirildi.
Hamas Filistin yönetimine yaptığı çağrıda işgal rejiminin kararı karşısında hiçbir pazarlığa girişmemesini istemiş, bunun Filistin davasının öncülerine yönelik bir saldırı olduğunu bu işlemin de açıkça Filistinlilerin mallarının gasp edilmesi anlamına geleceği ifade edilmişti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.