İşgalci İsrail Cezaevi İdaresiyle Filistinli Esirler Arasında Anlaşma Sağlandı

  • 11 Şubat 2017
  • 924 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail Cezaevi İdaresiyle Filistinli Esirler Arasında Anlaşma Sağlandı

Esirler Enformasyon Ofisi, Siyonist işgalci İsrail’in cezaevleri idaresiyle Filistinli esirler arasında anlaşma sağlandığını duyurarak, durumun eski haline dönmesi konusunda tarafların uzlaşı sağladığını ifade etti.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’a bağlı Esirler Enformasyon Ofisi konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezine ulaşan açıklamada, esir temsilcileriyle cezaevi idaresi temsilcileri arasında yapılan bir dizi görüşmenin ardından anlaşma sağlandığı belirtildi.

Görüşmelerin amacı, Nefha ve En-Nakab cezaevlerinde Filistinli esirlere yönelik başlatılan baskılar ve zulümler nedeniyle diğer cezaevlerine de sıçrayan ve gittikçe büyüyen gerginliğe son vermekti.

Açıklama yapan esirler, son gerginliğe neden olan bütün sorunları çözünceye kadar görüşmelerin devam edeceğini ifade etti.

Yapılan açıklamada, genel maslahat için konuyla ilgili daha fazla bilgi verilmeyeceği hatırlatıldı.

Daha önce muhabirimize bilgi veren Abdurrahman Şedid, El-Kassam Tugayları’nın esirlere yönelik yapılan hak ihlalleriyle ilgili verdiği mesajın işgal rejimi tarafından iyi anlaşılması ve dolayısıyla cezaevlerindeki baskılara son verilmesi gerektiğini ifade etmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.