İşgalci İsrail Güçleri Batı Yaka’da 4 Kişiyi Gözaltına Aldı

  • 08 Kasım 2019
  • 486 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail Güçleri Batı Yaka’da 4 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (8 Kasım Cuma) erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine baskın düzenleyerek dört kişiyi gözaltına aldı ve evlerde arama yaparak eşyalara zarar verdi.

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Batı Yaka’da gözaltına alınanların işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıkları için aranan kişiler olduklarını öne sürdü.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Mahir Eyyub Delayişe ve Muhammed Eyyub Delayişe’yi Ramallah’ın kuzeyindeki El-Celzun Kampı’nda bulunan evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını bildirdi.

Delayişe kardeşlerin işgal zindanlarında yatan eski esirlerden olduğu ve daha önce de işgal güçlerince gözaltına alındıkları kaydedildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Nablus’un doğusundaki Beyt Furik beldesine baskın düzenlediğini ve birçok evde arama yaptığını, bir kişiyi gözaltına aldığını ve evinin altını üstüne getirdiğini, eski esirlerden birinin beldedeki dükkanına da baskın düzenlediğini belirtti.

İşgal güçlerinin Kalkiliya’nın doğusundaki Azun beldesine baskın düzenlediği ve beldenin kuzey girişindeki caddede bir aracı alıkoyduğu ifade edildi.

İşgal güçlerinin Kalkiliya’nın doğusuna düzenlediği baskın sırasında göz yaşartıcı bomba kullandığı ve Eş-Şamiyye Mahalellesi’ni hedef aldığı bildirildi.

El-Halil kentine ve Halhul beldesine baskın düzenleyen işgal güçlerinin birçok evde arama yaptığı öğrenildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.