İşgalci İsrail güçlerinin saldırısında onlarca Filistinli şehit oldu ve yaralandı

  • 07 Nisan 2018
  • 1.089 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail güçlerinin saldırısında onlarca Filistinli şehit oldu ve yaralandı

İşgal altındaki Filistin topraklarında terör rejimi İsrail’in cinayetleri devam ederken, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün ikinci Cumasında da büyük katılım oldu.

Filistinlilerin “Lastik Yakma Cuması” olarak isimlendirdiği dünkü (6 Nisan) gösterilere de büyük bir katılım oldu. Gösterilere katılanlar Cuma namazlarını, Gazze ile 1948’de işgal edilmiş bölge arasında sınır olarak belirlenen çizgi yakınında kurulan çadırlarda kıldılar. Filistin Enformasyon Merkezi muhabirlerinin verdiği bilgilere göre işgalcilerin dünkü gösterilere yönelik saldırılarında, dün gece itibariyle 10 Filistinlinin şehit olduğu ve bazı yaralıların durumlarının ise ağır olduğu anlaşılıyor.

Bu hafta düzenlenen gösterilerde eylemciler, işgalcilerin yerleştirdiği keskin nişancıların göstericileri hedef almalarını engellemek amacıyla sınır boyunca lastikler yaktılar. İşgal güçlerinin yakılan lastikleri söndürmek amacıyla itfaiye araçlarını devreye soktuğu ifade edildi. Son 8 günde terör rejimi İsrail güçlerinin saldırılarında 29 Filistinli şehit olurken 2500 Filistinli de yaralandı.

(Bu arada dün (6 Nisan Cuma) Gazze’de düzenlenen Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri münasebetiyle dönüş kampının merkezini ziyaret eden ve buradan açıklama yapan Hamas’ın Gazze’deki başkanı Yahya Es-Sinvar, Gazze’nin aç kalmayacağını, ulusal projesinden vazgeçmeyeceğini ve patlaması durumunda da işgal rejiminin yüzüne patlayacağını dile getirdi. Sinvar açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Biz şimdi direniş ve kurtuluş aşamasındayız. Bütün dünyaya Gazze’nin özgür olduğunu söylemek için çıkıyoruz. Gelecek günlerde de çıkmaya devam edeceğiz ve halkımıza sürprizlerimiz olacak. Yakındaki yürüyüşümüzü beklesinler.”)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.