İşgalci İsrail: Hizbullah Güvenliğimiz İçin Büyük Tehlike

  • 13 Mart 2018
  • 1.099 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail: Hizbullah Güvenliğimiz İçin Büyük Tehlike

İsrail askeri ve güvenlik çevreleri Hizbullah ve HAMAS’ın Grad füzelerine işaretle, bu füzelerin İsrail’in güvenliği için büyük tehlike olduğunu bildiriyor.

Ray el-Yevm gazetesinin bildirdiğine göre, İsrail güvenlik çevreleri Hizbullah ve İslami Direniş Hareketi (HAMAS)ın elindeki Grad füzelerine temasla, patlayıcı başlık taşıyabilen bu füzelerin olası yeni savaşta büyük bir tehlike olacağını bildiriyorlar.

Bu arada, İsrail’in Hizbullah ile mücadele ve bu hareketi yok etmek için Lübnan ile savaşa gireceği açıktır. İsrail Savaş Bakanı Avigdor Liberman son sıralarda yaptığı açıklamada; İsrail’in 1967 savaşından sonra Araplarla hiçbir savaşta zafer elde etmediğini söyledi.

İsrail Basını Savaş Propagandası Yapıyor

Siyonist rejim İsrail medyası, bu rejimin askeri ve siyasi görüşleri doğrultusunda, İsrail kamuoyunu olası savaşın geçmişteki savaşlardan tamamen farklı olacağı konusunda ikna etmeye çalışıyorlar.

Aynı medya ayrıca, İsrail’de iç cephenin savaşın ilk gününde fırlatılacak Hizbullah’ın 4 bin füzesini tahammül edemeyeceğine vurgu yapıyor, nitekim Yediot Aharnot gazetesi günler önce bir güvenlik kaynağından naklen bu gerçeğe değindi.

Grad Füzeleri Ateşlenmeye Hazır

Bu arada İsrailli üst düzey bir general, İbranice yayın yapan Vala haber sitesine yaptığı açıklamada; kuzey ve güneyde 4 kilometre deriliğindeki alan en fazla tehlikeye maruz kalacağını ve Grad füzelerinin İsrail’e ateşlenmeye hazır olduğunu, İsrail güvenlik servisinin korktuğu şeyin de işte bu olduğunu kaydetti.

İsrailli general ayrıca, Hizbullah, HAMAS ve Gazze’de ve Sina yarımadasındaki diğer grupların elinde çok sayıda füze olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.