Işgalci İsrail Kudüs’te 870 konut daha yapacak

  • 10 Nisan 2017
  • 1.016 kez görüntülendi.
Işgalci İsrail Kudüs’te 870 konut daha yapacak

Siyonist İsrail rejimi Filistin’i işgal siyasetleri doğrultusunda işgal altındaki Kudüs’te 870 konut daha yapma kararı aldı.

İRİB muhabirinin Ürdün basınına dayanarak verdiği habere göre,  terör rejimi İsrail kabinesinde onaylanan konut planına göre,  870 konuttan çoğunun Kudüs’te yapılacağı açıklandı.

Bu arada Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı konut yapımıyla mücadele milli savunma ofisi de terör rejiminin bu girişimine karşı tepki göstererek yaptığı açıklamada, siyonist rejiminin bu kararının dünya kamuoyunun tepkisine neden olacağını bildirdi.

Yapılan açıklamada dünya toplumunun siyonist İsrail rejiminden beklentisi ve isteğinin, filistinlilerin evlerini yıkmaya son vermesi, işgal altındaki konut projelerini durdurması olduğuna temasla, İsrail’in bu girişimlerinin uluslararası kanunlara ve Cenevre Anlaşması’na aykırı kaydedildi.

Kudüs uluslararası kurumu da, yaptığı açıklamada, İsrail rejiminin çok sıkı güvenlik tedbirleri altında, filistinlilerin arazilerini ve evlerini işgal ettiğini, yıktığını ve filistinlilere ait eserleri imha ettiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.