İşgalci İsrail’i Uçurtma Korkusu Sardı

  • 07 Mayıs 2018
  • 1.230 kez görüntülendi.
İşgalci İsrail’i Uçurtma Korkusu Sardı

Filistinli gençlerin Gazze Şeridi’nden uçurttuğu uçurtmalar İsrail’i endişelendirmeye yetti.

İsrail kaynakları, Filistinliler tarafından uçurulan uçurtmalar için çalışmalar yürütüldüğünü, iki hafta içinde uçurtmalara yönelik teknolojik bir tedbir bulunabileceğini aktarıyor.

İsrail Milletvekili Hayim Yelin, “Gazze Şeridi’nden uçurulan ve yanan nesneler taşıyan uçurtmaların hafife alındığını” eleştirisinde bulunarak, “İleride Gazze Şeridi’ne yakın olan Yahudilerin yaşadığı bölgelerde uçaklar göreceksiniz” dedi.

İsrail Kanal 11 televizyonu, Gazze Şeridi’nden uçurulan uçurtmaların tahrip gücü olan ufak patlayıcılar taşıdığını iddia etmişti.

İsrail ordusu ve güvenlik birimleri, Gazze Şeridi’ne yakın bölgelerde yaşayan Yahudileri, uçurtmalarda tuzakların olabileceğinden dolayı yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Siyonist yetkililer, uçurtmalarla patlayıcı taşınabileceği dolayısıyla uçurtmaların böylece bir silaha dönüşebileceği konusunda uyarı açıklamaları yapıyor.

Filistinliler uçurtmalara, Yahudi yerleşimlerinde yangın çıkartmak için uçurtmalara yanıcı maddeler koymuştu. Bazı uçurtmalara ise işgal güçlerini izlemek için kameralar yerleştirilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.