İşgalci siyonist askerler Filistinli bir genci daha şehit ettiler

  • 29 Haziran 2017
  • 1.167 kez görüntülendi.
İşgalci siyonist askerler Filistinli bir genci daha şehit ettiler

Siyonist İsrail rejimi askerleri el-Halil kentinde Filistinli bir genci yaylım ateşine tutarak şehit ettikleri bildirildi.

Batı Şeria’da İşgalci İsrail askerleriyle çatışmaya girdiği iddia edilen bir Filistinli şehid edildi. İsrail, 2015’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze’de 269 Filistinliyi şehit etmiştir.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan yazılı açıklamada, El-Halil’de silah arayan İsrail askerleriyle bir Filistinli arasında çatışma çıktığı iddia edildi.

Askerlerin Filistinliye ateş açtığı belirtilen açıklamada, Filistinlinin şehit olduğu, üzerinde bulunduğu iddia edilen silahın ise alındığı aktarıldı.

Filistin Sağlık Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada, El-Halil kentindeki bir Yahudi yerleşim biriminin yakınında Filistinli gencin şehit olduğunu duyurdu.

Açıklamada, olayın detaylarına ilişkin bilgi verilmedi.

Son dönemde İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarındaki artış dikkati çekiyor. İsrail güçleri, “bıçaklı saldırı veya araçla ezme girişiminde bulunduğu” iddialarıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürüyor.

İnsan hakları örgütleri, İsrail’i, saldırıda bulunduğu iddiasıyla Filistinlilere yargısız infaz uygulamakla suçluyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.