İşgalci Suud Koalisyonu Cephede Taş İle Savaşan Ebu Kasf’ı Hedef Aldı

  • 13 Ekim 2018
  • 1.207 kez görüntülendi.
İşgalci Suud Koalisyonu Cephede Taş İle Savaşan Ebu Kasf’ı Hedef Aldı

İsa Ali Abdullah’ın Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başını çektiği Arap Koalisyonu saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından açıklama yapan Yemen Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, İsa Ali Abdullah’ın dini vecibelerini yerine getirerek, vatanını savunduğu, işgalci ve çetelere karşı mücadele ettiği belirtildi.

Ebu Kasf’ın cephede kahramanlık örneği sergileyerek şehit olana kadar savaştığı kaydedilen açıklamada, Yemen için mücadele edip şehit olanların kanlarının boşa gitmeyeceği vurgulanarak, İsa Ali Salih’in ailesine sabır ve taziye dileğinde bulunuldu.

Öte yandan, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komisyonu, Yemen’de çocukların öldürülmesinden sorumlu kişilerin yargılanması için Suudi Arabistan’a çağrıda bulundu.

Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Komisyonu, Suudi Arabistan’ın başını çektiği Arap Koalisyonunun sivil yerleşim birimlerine yönelik hava saldırılarını bir an önce durdurması gerektiğini açıkladı.

Ayrıca Yemen’in Hudeyde kentine saldırılarını yoğunlaştıran Arap Koalisyonuna karşı Yemen ordusu ve Halk Komiteleri tarafından karşılık verildiği, saldırıda Arap Koalisyonunun askeri ekipmanlarının hedef alındığı bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.