İşgalciler Buldozerleriyle Gazze’ye Girip Tahribat Yaptılar

  • 17 Şubat 2016
  • 825 kez görüntülendi.
İşgalciler Buldozerleriyle Gazze’ye Girip Tahribat Yaptılar

Siyonist işgal güçleri bugün (17 Şubat Çarşamba) sabah saatlerinde Gazze bölgesinde yine ateşkes anlaşması şartlarını ihlal ederek buldozerleriyle sınırı aşıp tarım arazilerinde tahribat yaptı. Gazze’nin kuzeyinde yer alan El-Bureyc beldesinde, Mirkafa tipi bir tankla korunan bir buldozerin sınırdan içeri girerek onlarca metre ilerlediği, burada geniş bir arazide tahribat yaptığı ve Gazze bölgesiyle 1948’de işgal edilmiş bölge arasındaki sınır şeridi boyunca toprak yığarak siperler oluşturduğu ifade edildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin kendi gözlemlerine dayanarak verdiği bilgilere göre, işgalcilere ait tank tarafından korunan buldozer El-Bureyc’in doğusunda Okul Beldesi diye bilinen mıntıkadan içeri girerek geniş bir araziyi tahrip etti ve buralardan topladığı toprağı sınır şeridine yığarak toprak siperler oluşturmada kullandı.

Bu olayın, 2014 yazında yaşanan ve Filistin direnişinin Yenilmiş Ekin Savaşı adını verdiği savaşın ardından sağlanan ateşkesten sonra ilk olmadığı, işgal güçlerinin daha önce de ateşkesi ihlal ederek sınırdan içeri girdiği ve benzer şekilde tahribatlar yaptığı ifade edildi.

İşgal güçleri bu tür arazi tahribatlarıyla bazen mücahitlerin işgale karşı oluşturduğu tünelleri ortaya çıkarmaya, bazen de sınır boyunca toprak siperler oluşturmaya çalışıyor. İşgal güçleri bu tür baskınlarla bir yandan da kendisine yönelik arazi faaliyetlerine karşı gözlem ve hazırlık çalışmalarını sürdürmek istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.