İşgalcilerin Batı Yaka’daki Baskınlarında Birçok Filistinli Gözaltına Alındı

  • 24 AÄŸustos 2016
  • 768 kez görüntülendi.
İşgalcilerin Batı Yaka’daki Baskınlarında Birçok Filistinli Gözaltına Alındı

Siyonist işgal güçlerinin Filistin’in Batı Yaka bölgesinde dün gece ve bugün (24 Ağustos Çarşamba) sabah gerçekleştirdikleri baskınlarda çok sayıda Filistinlinin gözaltına alındığı haber verildi.

İşgal güçlerinin Batı Yaka’da dört ayrı bölgeye baskınlar düzenledikleri bu baskınlarda birçok kişinin gözaltına alındığı, baskıncılarla Filistinli gençler arasında vuku bulan çatışmalarda da dört gencin yaralandığı, yaralanan gençlerden birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

İşgalciler baskınlarında aynı zamanda askeri kontrol noktaları oluşturarak geniş çaplı aramalar yaptılar. Hz. İbrahim Camisi yakınında kurulan Ebu’r-Riş kontrol noktasında da Şifa Arif El-Atruş adında 23 yaşında bir genç kızın gözaltına alındığı haber verildi.

İşgal güçleri bugün sabah Batı Yaka’nın güneyinde yer alan El-Halil’in kasabalarından Yata’ya düzenledikleri baskında meskûn evleri yıktıkları ve arazileri tahrip ettikleri bildirildi. Yata’daki tahribat esnasında ahalinin zeytin ağaçlarının da sökülüp atılması dikkat çekti.

Yahudi Yerleşimine Karşı Ulusal Dayanışma Komitesi’nin organizatörü Ratib El-Cebur’un verdiği bilgilere göre işgal güçleri Yata’nın merkezine yakın bir yerde bulunan Ummu’l-Hayr’da mesken olarak kullanılan iki binayı yıktı. El-Cebur, evlerden birinin yaşlı ve ilgiye muhtaç durumdaki Şuayb El-Hezalin’e diğerinin de Süleyman El-Hezalin’e ait olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.