İşgalcilerin Hedeflerine 15 Yılda 7160 Füze Atıldı

  • 16 Nisan 2016
  • 706 kez görüntülendi.
İşgalcilerin Hedeflerine 15 Yılda 7160 Füze Atıldı

İşgalciler tarafından hazırlanan bir rapora göre siyonist işgalcilere ait hedeflere 2001 yılından bu yana geçen 15 yıl içinde Gazze tarafından 7160 füze atıldı.

Konuyla ilgili olarak siyonistlerin Kanal 2 televizyonlarının web sitesinde bugün (16 Nisan Cumartesi) yayınlanan bir habere göre Gazze tarafından, 1948’de işgal edilmiş bölgelere ilk füze 2001 yılının 16 Nisan tarihinde atıldı. O yüzden Gazze’den işgal rejimine ait hedeflere yönelik olarak füze atılmasının bugün 15. yıl dönümü.

Yayınlanan rapora göre Filistinliler tarafından atılan füzelerin oluşturduğu tehdidin boyutları bu süre içinde sürekli değişti ve roketlerin menzilleri sürekli arttı.

İlk füzelerin atıldığı tarihlerde menzilleri sadece birkaç km’den ibaretti ve sadece güneydeki yahudi yerleşim merkezleri açısından tehdit oluşturuyordu. Bu füzelerin geliştirilmesinden önce ise Filistinli direnişçiler saldırılarında en fazla havan toplarına güveniyor ve işgal rejiminin hedeflerine bu toplarla saldırıyorlardı.

Kassam 1 adı verilen ve Gazze’deki direnişçilerin ürettiği el yapımı füzelerin geliştirilmesinden sonra ise Gazze sınırlarına yakın bölgelerdeki yahudi yerleşim merkezlerini tehdit etmeye başladılar. Daha sonra Kassam 2, Kassam 3 başta olmak üzere muhtelif füze modelleri geliştirerek birkaç yüz km ilerisini de tehdit etmeye başladılar. Bu füzelerin geliştirilmesi işgalcilerde sadece askerî yönden değil psikolojik yönden de ciddi endişelere neden oldu.

Raporda işgal rejiminin 2011’den sonra geliştirdiği Demir Kubbe isimli füze savar sisteminin 1200 adet kısa menzilli füzeyi imha etmeyi başardığı iddia edildi.

Hamas dışında da muhtelif direniş örgütleri değişik füzeler geliştirerek işgal hedeflerine yönelik saldırılar düzenlediler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.