IŞİD Avrupa’da kitle imha silahları kullanabilir

  • 09 Aralık 2015
  • 693 kez görüntülendi.
IŞİD Avrupa’da kitle imha silahları kullanabilir

Avrupa Birliği yayınladığı raporla IŞİD’in Batı ülkelerine karşı terörist operasyonlarda kitle imha silahlarını kullanma olasılığını dile getirdi.

Rapora göre, IŞİD fizik, kimya ve bilgisayar bilimleri bölümlerinde uzmanları işe almıştır.

IQNA’nın haberine göre, Bu kişiler kendi tasarrufları altındaki bölgelerde kitle imha silahları yapımı ve gerekli malzemeleri elde etmek için faaliyet göstermektedir.

Raporda IŞİD’ın gelecekte terörist saldırılarda kitle imha silahlarını kullanmalarının mümkün olduğu yazmaktadır.

Raporda bir dizi uzman ayrıca IŞİD terör örgütünün gelecekte Avrupa’da kimyasal, biyolojik, radyolojik hatta nükleer materyallerle saldırısı konusunda uyardı.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Pazartesi günü ‘kirli’ bomba yapımı için radyoaktif malzemelerin teröristlerin erişebilmesi tehlikesi konusunda uyardı.

Filipinlerde yapılan Atom Enerjisi toplantısında Yukiya Amano bütün ülkelerin bu malzemeleri teröristlerin ulaşamayacağı yerde tutmaları gerektiğini söyledi.

Amano şöyle söyledi: Eğer nükleer malzemeler teröristlerin eline geçerse onlar kirli bomba yapımında kullanabilirler. Nükleer materyalleri koruma eskiden beri önemli bir sorundur. Hükümetlerin bu malzemeleri güvenliğini sağlama sorumlulukları vardır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.