IŞİD Çöl Ordusu Kurdu

  • 29 Eylül 2017
  • 1.510 kez görüntülendi.
IŞİD Çöl Ordusu Kurdu

 Libya’nın Trablus kentinde PerÅŸembe günü bir basın toplantısı düzenleyen Libya BaÅŸsavcılığı, IŞİD’in geçen yıl Sirte’yi kaybetmesinin ardından en az üç tugaydan oluÅŸan bir “çöl ordusu”kurduÄŸunu açıkladı.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Sirte’yi 2015’te ele geçiren IŞİD militanlarından yüzlercesinin geçen yıl 7 ay süren savaÅŸ öncesi ve sırasında kentten ayrılarak çöllerdeki kamplarda kaldığı belirtildi.

BaÅŸsavcılık soruÅŸturma ÅŸefi Sadiq al-Sour’un yaptığı açıklamada, bu militanların son haftalarda tekrar harekete geçerek Sirte’nin güneyi ve doÄŸusunda yol kestikleri, yerel güvenlik güçlerine iki ölümcül saldırı gerçekleÅŸtirdiÄŸi vurgulandı.

ABD sözde  son iki haftada bu kamplara iki ayrı hava saldırısı düzenledi.

Saldırıların ardından kamplara yapılan baskınlarda ele geçirilen delillerin ve yakalanan militanların anlattıklarından ulaÅŸtıkları sonucu paylaÅŸan al-Sour, IŞİD’in Libya’da en az üç tugaydan oluÅŸan bir “çöl ordusu” kurduÄŸu ve bu ordunun başında Abu Barakat adıyla bilinen Al-Mahdi Salem Dangou’nun bulunduÄŸunu duyurdu.

Sour, örgütün komÅŸu ülkeler Sudan, Mısır, Tunus ve Cezayir’den militan getirmek için yollar bulduÄŸunu da aktardı.

Sour ayrıca Sirte’de 21 Mısırlı Kıpti Hıristiyan’ın kafasını kesen IŞİD komutanının yakalandığını ve cenazelerin gömüldüğü yerde arama yapacaklarını açıkladı.

Åžubat 2015’te bu olayın görüntülerinin yayınlanmasının ardından Mısır Libya’yı bombalamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.