IŞİD, İran güvenlik güçlerinin gözetiminde

  • 14 Ocak 2015
  • 958 kez görüntülendi.
IŞİD, İran güvenlik güçlerinin gözetiminde

İslami İran içişleri bakanlığı sözcüsü Hüseyin Ali Emiri, terör örgütü IŞİD’in  sürekli olarak İran güvenlik güçlerinin gözetiminde tutulduğunu söyledi.

Hüseyin Ali Emiri,  dün Tahran’da düzenlediği basın toplantısında, İran sınırlarının IŞİD ile uzun mesafesinin olduğunu belirterek, bundan dolayı İran güvenlik ve askeri birimlerinin IŞİD’i tamamen rasat ettiğini belirtti ve ”bunun için IŞİD terör örgütü hiçbir zaman İran’ın güvenliği için tehdit olamaz” dedi.

Emiri,  açıklamasında ayrıca İran İslam Cumhuriyetinin Amerika’nın öncülüğünde IŞİD aleyhindeki koalisyona inanmadığını ve bu koalisyonun  terörizmle mücadelesini kabul etmediğini belirterek, ”Amerika ve müttefikleri, kendi oluşturdukları grubu yok etmezler” dedi.

İran içişleri bakanlığı sözcüsü, Pakistan’ın sınır  güvenliğinin sağlanmasında ciddi olmadığına temas ederek; teröristlerin İran’ın  komşularının  toprak bütünlüğüne saygı duyduklarını bildiklerini ve ama onların bu durumu suistimal ettiklerini ve Pakistan topraklarından İran’a girerek İran aleyhindeki terörist girişimlerde bulunduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.