IŞİD Militanları Rakka’dan Musul’a Girdi

  • 31 Ekim 2016
  • 939 kez görüntülendi.
IŞİD Militanları Rakka’dan Musul’a Girdi

Haşd El-Şabi Sözcüsü Ahmed El-Esedi, bazı IŞİD teröristlerinin Musul’u Irak kuvvetlerinin operasyonları karşısında savunmak için Suriye’nin Rakka şehrinden Musul’a girdiklerini bildirdi.

Haşd El-Şabi Sözcüsü pazar günü, El-Ceşd kuvvetlerinin IŞİD teröristlerinin işgali altında bulunan Telafer kasabasına giden yolları temizlemesi için yaklaşık 8 günlük bir süreye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ahmed El-Esedi gazetecilere şu açıklamalarda bulundu: “Haşd El-Şabi kuvvetlerinin Telafer’e giden yollara döşenmiş bomba ve mayınları temizlemesi ve yollarda güvenliği sağlaması için 7 ila 8 günlük bir süreye ihtiyacı vardır.

Haşd El-Şabi, IŞİD terör örgütü mensuplarının Musul’u Irak kuvvetlerinin operasyonları karşısında savunmak için Rakka’dan Musul’a doğru hareket ettiğini bilmektedir.

Haşd El-Şabi Irak Ordusu ve Federal Polis için yardım kanallarında güvenliği sağlamaktadır. Musul operasyonlarının ilk aşaması Bici’nin kuzeyinden Musul’un güneyindeki El-Kayyare üssüne kadar olan bölgelerde güvenliği sağlamak için başlamıştır. İkinci aşama ise, Telafer gibi Suriye ve Türkiye sınırı yakınlarında Musul’un batı bölgelerinin kurtarılmasını kapsamaktadır.”

Daha önce de bazı kaynaklar, IŞİD’in yaklaşık 180 intihar bombacısının Irak kuvvetlerine karşı intihar eylemi gerçekleştirmek için Suriye’den Musul’a geldiğini açıklamıştı.

Irak komutanlarının açıklamalarına göre, IŞİD ile savaşta Telafer’in batı ekseni en zor ve en önemli eksendir. Bu eksende destek görevi Haşd El- Şabi kuvvetlerine verilmiştir. 130 kilometrekarelik bu eksen, Telafer bölgesinden Suriye sınırlarına kadar uzanmaktadır. Haşd El-Şabi kuvvetleri bu eksende hem IŞİD’in Suriye’ye kaçışına engel olmaya, hem de kendilerini Telafer’e 65 kilometre uzaklıkta bulunan Musul şehrinin etrafına ulaştırmaya çalışmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.