IŞİD Motivasyonunu Kaybetti

  • 11 Eylül 2017
  • 1.130 kez görüntülendi.
IŞİD Motivasyonunu Kaybetti

Hizbullah Merkez Komitesi Üyesi, IŞİD’lilerin motivasyonlarını kaybettiklerini belirterek şu açıklamalarda bulundu: Bu terör örgütünün arka arkaya aldığı yenilgiler tekfircilerin kendilerine olan güvenlerini yıktı ve artık örgütün Irak ve Suriye’de sonu yakındır.

Tesnim Haber Ajansı – Hizbullah Merkez Komitesi Üyesi Hızır Nurettin Tesnim Haber Ajansına verdiği röportajda son yıllarda IŞİD gibi terör örgütlerinin arka arkaya aldıkları yenilgilere işaret ederek şu açıklamalarda bulundu: Şüphesiz IŞİD terör örgütünün Suriye’nin Kalemun kenti ile Lübnan’da aldığı yenilgi örgüt üyelerinin motivasyonlarını bozmuştur çünkü tüm bunlar örgütün sonunun yenilgi ve başarısızlıktan başka bir şey olmayacağını ispatladı. Bu nedenle, Irak’ın Telafer ve el-Ayaziye kentlerindeki çatışmalar Musul savaşından çok daha kolaydı. Yine Deyr ez Zor’un el-Sehane ilçesinde ve Humus dolaylarında bulunan Akiryat’ta IŞİD terör örgütü ile yaşanan savaşlar önceki savaşlardan daha kolaydı. Genel olarak şunu söyleyebiliriz ki şu anki şartlarda IŞİD teröristleri motivasyonlarını kaybetmiş durumdadır.

Tekfircilere güvensizlik

Hizbullah merkez komitesi üyesi, bazı analistlerin “IŞİD ve diğer terör örgütlerinin başarısızlığının bu terör örgütlerinin destekçilerinin fikirlerinin değişmesinden” kaynaklandığı yönündeki açıklamalarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu: IŞİD terör örgütünün destekçisi ülkeler bu örgüte desteklerini azaltmayı düşünmediler. IŞİD, el-Nusra ve diğer terör örgütleri savaş meydanında arka arkaya birçok yenilgi yaşadılar. Genel olarak şunu söyleyebiliriz ki Amerika, Avrupa, İsrail ve bazı Arap ülkeleri IŞİD fitnesi konusunda başarısızlığa uğradılar ve bu durum tekfircilerin kendilerine olan güvenlerini yıktı.

Hizbullah Lübnan’ın tamamının savunucusu

Hızır Nurettin açıklamalarının devamında IŞİD ve diğer terör örgütlerinin Lübnan Hizbullahı karşısında ve bölgede aldıkları yenilginin etkileri ile ilgili olarak şunları söyledi: El-Nusra cephesine karşı kazanılan başarı Hizbullah’ın Lübnan’ın tamamının savunucusu olarak tanınmasını sağladı. Bu başarının ardından Hizbullah muhaliflerinin dahi katıldığı Lübnan’da büyük bir kutlama yapıldı. Hizbullah’ın el-Nusra cephesine karşı kazandığı başarı hareket karşıtlarının 3 gruba ayrılmasına neden oldu; ilk olarak uygulamada Hizbullah’ın uygulamalarını destekleyenler, ikinci grup sessiz kalanlar, üçüncü grup ise Hizbullah’a karşı olumsuz tavırlarını sürdüren sayıca az olan kişilerden oluşmaktadır. Burada Hizbullah’ın Lübnan’ın Cerud, Elga ve Bealbek’te IŞİD terör örgütüne karşı yapılan operasyonlarda kilit rol oynadığına dikkat çekmem gerekir. Hizbullah ayrıca Lübnan’da IŞİD terör örgütü tarafından işgal edilmiş bölgelerde geniş çaplı operasyonlar düzenledi ve yine Suriye’nin Kalemun bölgesinde teröristlere karşı yapılan savaşa katıldı. Bu operasyon Lübnan topraklarının tamamının IŞİD ve el-Nusra teröristlerinin işgalinden kurtulmasını sağladı.

Teröristlerin vekalet savaşı

Nurettin açıklamalarının devamında Hizbullah’ın Siyonist Rejim’e karşı tutumu ile ilgili olarak şunları söyledi: Hizbullah’ın Tel-Aviv’e karşı tutumu değişmedi ve değişmeyecektir. Hizbullah, Siyonist Rejim askerlerinin sınır bölgelerdeki tüm hareketlerini dikkatle takip etmektedir ve terör örgütleriyle savaşmanın aslında İsrail ile savaşmak olduğuna inanmaktadır çünkü bu gruplar Tel-Aviv’e vekaleten savaşmaktadırlar.

IŞİD’in sonu

Hızır Nurettin daha sonra IŞİD terör örgütünün sonu ile ilgili olarak şunları söyledi: IŞİD terör örgütünün Irak, Suriye ve diğer bölgelerde askeri açıdan sonu yakındır. Bana göre bu terör örgütü güvenliğe yönelik intihar eylemi ve bombalı saldırılara sığınacaktır ve kendilerini oluşturan ülkelerin emirlerini uygulamaya devam edeceklerdir.

Suriyeli muhalifler zayıf bir konuma düştü

Hizbullah merkez komitesi üyesi açıklamalarının sonunda Suriyeli muhaliflerin hükumet ile uzlaşması konusunda şu ifadeleri kullandı: Şuan Suriyeli muhalifler geçmişten daha aşağı bir konuma düşmüşlerdir çünkü Suriye Arap Ordusu büyük başarılara imza attı ve Suriyeli muhalifleri destekleyen Arap ve Batı ülkeleri yenilgilerini itiraf ederek Şam hükumeti ile bağ kurmaya çalıştılar. İşte bu Suriyeli muhaliflerin şartlarını artırmak için artık elinde herhangi bir koz kalmadığının ispatıdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.