IŞİD, Musul’da cinayetlerine devam ediyor

  • 30 Ekim 2016
  • 1.108 kez görüntülendi.
IŞİD, Musul’da cinayetlerine devam ediyor

Irak’ın kuzeyinde yer alan Musul’un terör örgütü IŞİD’in işgalinden kurtarma operasyonu devam ediyor, tekfirci örgüt, Musul’da en az 230 sivili idam etti.

Irak’ın kuzeyinde yer alan Musul’un terör örgütü IŞİD’in işgalinden kurtarma operasyonu devam ediyor, tekfirci örgüt, Musul’da en az 230 sivili idam etti.

Irak Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Abdur-Rahim eş-Şemri dün yaptığı açıklamada, IŞİD unsurlarının Neyneva vilayetinde cinayet işlemeye devam ettiğini, onların Musul’un muhtelif yerlerinde 190 kişiyi rehin alarak, ardından Hamamul-Alil bölgesinde infaz ettiğini belirtti.

Aynı yetkili, IŞİD’in el-Aric köyü sakinlerinden 42 kişiyi daha, teröristlerle işbirliği yapmayı kabul etmedikleri için idam ettiğini ifade etti.

Şemri ayrıca Irak Başbakanı Haydar İbadi’nin IŞİD teröristlerinin sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı için IŞİD’in kontrolü altındaki bölgelerdeki sivilleri havadan taşımak için gereken olanakları sağlamasını istedi.

BM İnsan Hakları Ofisi de Salı günü yaptığı açıklamada, IŞİD örgütünün Musul’un çevresinde geçtiğimiz hafta onlarca toplu katliam yaptığını gösteren raporlar aldığını bildirdi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ropet Kaluvil bu bağlamda yaptığı açıklamada, Telul Nasır köyünde vücutlarında kurşun izi görünen 70 sivilin cesedinin bulunduğunu, IŞİD tarafından rehin alınan 50 polis memurunun cesedinin de Musul’un çevresindeki bir binada bulunduğunu bildirdi.

Öte yandan Neyneva vilayetindeki yerel kaynaklar, silahlı kişilerin kadınların tutulduğu IŞİD’e ait bir hapishaneye saldırı düzenleyerek, 40 kadını serbest bıraktıklarını duyurdu.

Bu habere göre, sözkonusu kişiler, Musul’un merkezindeki “el-Hodba” hapishanesine baskın düzenleyerek 40 kadını serbest bıraktı.

Bu saldırıda en az 40 IŞİD mensubunun etkisiz hale getirildiğini ifade edildi.

Terör örgütü IŞİD’in Musul’u 2014 yılında ele geçirmesinden bu yana yüzlerce kadını bu hapishanede tutmaktadır.

Bu arada Musul Harekat Komutanı Tümgeneral Necm el-Ceburi, devlet güçlerinin Saful-Tus ve Nana köylerini, IŞİD’li keskin nişancılara saldırı düzenlendikten sonra işgalden kurtardığını duyurdu.

Öte yandan yerel kaynaklar, geri çekilmek zorunda kalan IŞİD teröristlerinin yanık toprak politikasını izleyerek, binalar, tarım arazileri, sanayi fabrikalarını yakıp yıkarak, sivilleri kaçırıp, katliam ettiğini bildirdi.

Neyneva vilayet meclisi üyelerinden biri, IŞİD’in herhangi bir köyü terk ederken o köyden bazı aileleri kaçırdığını bildirdi.

Aynı kaynak, IŞİD, diğer Musul sakinlerini korkutmak amacıyla insanları kaçırıp katliam ettiğini ifade etti.

Terör örgütü, cinayetlerine devam ederken Irak Ortak Harekat Komutanlığı, Irak terörizmle mücadele güçlerinin Musul’dan sadece 2 kilometre uzaklıkta bulunduğunu duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.