IŞİD saldırısında Türkiye silahları!

  • 06 Mart 2015
  • 786 kez görüntülendi.
IŞİD saldırısında Türkiye silahları!

IŞİD’in Niğde saldırısında kullandığı silahlarla Ankara’nın sözde Özgür Suriye Ordusu ÖSO’ya gönderdiği silahların seri numaraları aynı çıktı.
Suriye’de gerçekleştirdikleri katliamlarla tüm dünyanın tepkisini çeken terör örgütü IŞİD’in, bir yıl önce Niğde’nin Ulukışla İlçesi’nde gerçekleştirdiği, ikisi asker üç kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili davada ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin yaptığı araştırmada, olayda kullanılan silahların seri numaralarının Türkiye’den Suriye’ye giden silahlarınkiyle aynı olduğu belirlendi.
Niğde Ulukışla davası büyük tartışmalarla geçen ay başlamıştı. Emniyet birimleri davanın, 7 Haziran seçimlerinde legal ve illegal yapılar tarafından kullanılabileceğini öne sürerek mahkemeden davanın ertelenmesini talep etmişti. Bu talep, kamuoyunda büyük tartışmalara yol açtı ve davanın karartılmak istendiği iddiaları ortaya atıldı. Bu iddiaların temelinde de, silahlarla ilgili yapılan araştırmaların olduğu öğrenildi. AKP Hükümeti’nin, Niğde davası ile sözde Özgür Suriye Ordusu’na gönderilen silahların yeniden gündeme gelmesini istemediği, bu nedenle davanın ertelenmesine yönelik bazı girişimlerde bulunduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.