IŞİD teröristleri Musul’dan Suriye’ye firar ediyorlar

  • 11 Temmuz 2016
  • 917 kez görüntülendi.
IŞİD teröristleri Musul’dan Suriye’ye firar ediyorlar

Irak güvenlik kaynakları, IŞİD terör örgütü üyelerinin 160 araçlık bir konvoyla Musul şehrinden Suriye’ye firar ettiklerini bildirdiler.

Fars Haber ajansının el-Maluma haberajansından naklen verdiği habere göre Musul Güvenlik Yetkililerinden Biri dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Musul’da köşeye sıkışan IŞİD terör örgütünün kendi güç ve silahlarını 160 araçla Suriye topraklarına aktardıklarını bildirdiler.

Adının açıklanmasını istemeyen söz konusu Iraklı güvenlik yetkilisi, genellikle arap ülkeleri vatandaşı olan IŞİD teröristlerinin, Neyneva eyaletinin batısında yer alan el-Baac bölgesi güzergahındanr firar ettiklerini bildirdi.

Daha önce de Irak Ordusu Kriz Odası Enformasyon merkezi sorumlusu Muhammed el-Beyzavi de IŞİD terör örgütü liderlerinden bazılarının son dönemlerde Musul kentinde gizlice kendi ev eşyalarını sattıklarını ve Suriye’ye firar etmek istediklerini bildirmişti.

IŞİD terör örgütü son dönemlerde Irak’ta Irak silahlı kuvvetler ve halk güçlerinin operasyonları sonucu çok ağır darbeler almış ve kendi kontrolündeki bölgelerin önemli bir bölümünü kaybetmiş bulunmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.