IŞİD’den Peşmerge’ye kanlı baskın

  • 09 Ocak 2015
  • 929 kez görüntülendi.
IŞİD’den Peşmerge’ye kanlı baskın

Irak Şam İslam Devleti IŞİD, sosyal paylaşım sitelerinde yayınladığı yeni görüntülerde Musul’a bağlı Sincar (Şangal) ilçesinde peşmerge mevzilerine düzenlediği saldırıları yayınladı.

“Aslanların Direnci” adlı görüntülerde, Peşmerge güçlerinin bulunduğu bölgeler IŞİD’e ait insansız hava aracı (İHA) tarafından tespit edildikten sonra katyuşa füzeleri, havan ve tank toplarıyla hedef alınıyor.

Görüntülerin devamında Peşmerge mevzileri Suriyeli bir militan tarafından kullanılan bomba yüklü kamyonla hedef alınıyor. Peşmerge ve PKK militanlarının vurulduğunu  gören IŞİD militanları zafer sevincini yaşıyorlar. Daha sonra zırhlı araçlarla patlama bölgesine ilerleyen IŞİD militanları Peşmerge üyeleriyle çatışmaya girdiği görünüyor. Çatışmalarda 4 Peşmerge üyesi hayatını kaybederken 3 militan esir olarak IŞİD’in eline geçiyor.

Guantanamolu mahkumlara olduğu gibi turuncu bir giysi giydirilen 3 Peşmerge üyesinin siyah forma içindeki gözleri dışında yüzleri tamamen maskeli IŞİD militanları tarafından infaz ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.