IŞİD’i Kuran ABD Sözde Teröristlere Operasyon Adıyla Sivilleri Hedef Alıyor

  • 01 Ağustos 2017
  • 1.196 kez görüntülendi.
IŞİD’i Kuran ABD Sözde Teröristlere Operasyon Adıyla Sivilleri Hedef Alıyor

Suriye dışişleri bakanlığı, BM genel sekreteri ve BMGK başkanına ayrı ayrı gönderdiği mektuplarda, Suriye devletinin isteği dışında ve BM çerçevesi haricinde kurulan Amerika liderliğindeki yasadışı koalisyonun dağılmasını istedi.

Suriye dışişleri bakanlığının mektuplarında saldırgan Amerika liderliğindeki koalisyonun özellikle Rakka, Haseke, Halep ve Deyrezor’da günlük hava saldırılarında Suriyeli sivillere karşı cinayetlerine devam ettiklerini belirtti.

Suriyeli diplomatların hazırladıkları mektuplarda, “Dışişleri Bakanlığı BMGK’yı barış ve uluslararası güvenlik konusundaki taahhütlerini yerine getirmeye ve koalisyonun Suriyeli halka karşı işlediği suçları durdurmaya, ayrıca tüm taraflara BMGK’nın terörle mücadele konusundaki kararlarına uyma zorunluluğu getirmeye çağırıyor” dendi.

Suriye kamuoyu, Şam yönetiminin isteği dışında sözde terörizme karşı kurulan Amerikan koalisyonun yasadışı faaliyetlerinden dolayı yaşanan tehlikelerin yoğunlaşması nedeni ile,  BM’den bu koalisyonu iptal ederek son vermesini istedi.

Aslında IŞİD’i kuran Amerika ve ona çeşitli askeri, istihbarat ve mali destekler sağlayan müttefikleri, teröristlerin Suriye ve Irak’ta ordu ve halk güçlerinin mücadelesi sayesinde giderek imha edildiği bu günlerde, teröristlerin yardımına koşarak, sözde teröristlere operasyon adıyla sivilleri hedef alarak onları öldürüyorlar.

Amerika liderliğindeki sözde terörizme karşı koalisyon, Temmuz 2014’ten beri BM veya Şam yönetimin izni olmadan sözde IŞİD teröristleri ile savaş bahanesi ile Suriye’deki hava saldırılarını başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.