IŞİD’in Halep’ten Musul’a Yardım Operasyonu Başarısız Oldu

  • 05 Mart 2017
  • 1.126 kez görüntülendi.
IŞİD’in Halep’ten Musul’a Yardım Operasyonu Başarısız Oldu

Haşd-i Şaabi komutanlarından Kerim El-Nuri cumartesi günü basın mensuplarına verdiği demeçte bölgede IŞİD terör örgütünün yaptığı katliamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

El-Nuri şu açıklamalarda bulundu: “IŞİD terör örgütü El-Faruk ve El-Fetih birliklerini Suriye’nin Halep kentinden Telafer ve El-Beac’e göndererek bu bölgelerdeki teröristlere yönelik kuşatmaları kırmak istiyordu ancak başaramadı. Bu teröristler defalarca Haşd-i Şaabi’ye saldırdı ancak Irak güçleri teröristlerden 150 kişi öldürerek onlara ait araçları patlatmayı başardı.

Kerim El-Nuri açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Neyneva’nın kurtarılma operasyonunun 6. aşamasında, bugüne kadar onlarca terörist birliği tam olarak yok edildi. IŞİD komutanları kayıpların çok olması sebebiyle medya propagandası bile yapamaz hale geldi. Halen Neyneva’nın batı bölümü, bunların başında Telafer bölgesi Haşd-i Şaabi güçleri tarafından kuşatılmış durumdadır ve yine Irak-Suriye sınırı tamamen kapatılmış durumdadır. Teröristlerin Irak’tan kaçma imkanı dahi yoktur. Şuana kadar teröristler defalarca bu kuşatmayı kırmaya çalıştı. Ancak her defasında Haşd-i Şaabi güçlerinin direnişi ve hava kuvvetlerinin desteği ile onlarca ölü vererek başarısız oldular.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.