IŞİD’in Kimyasal Depolarında Çalışanların Çoğu Türk ve Alman Çıktı

  • 29 Mart 2018
  • 986 kez görüntülendi.
IŞİD’in Kimyasal Depolarında Çalışanların Çoğu Türk ve Alman Çıktı

Suriye Ordu birliklerinin Deyrezzor kırsalının güneyinde iç güvenlik güçleriyle işbirliği içinde yürüttüğü arama tarama operasyonları sırasında radikal terör örgütü IŞİD’ten kalma yuvalarda patlayıcılarda kullanılan kimyasal madde depoları ele geçirdi.

Askeri bir kaynak Deyrezzor İline tabi Meyadin Kentinin 10 km kuzeyi Mehkan Beldesinde bulunan IŞİD depolarında kimyasal zehirli maddelerin yanı sıra patlayıcı ve mühimmat imalatında kullanılan madde ve gereçler ele geçirdiklerini belirtti.

Kaynak IŞİD’e ait bulunan 3 depoda yapılan incelemeler ve ele geçirilen ekipmanların muhtelif tür zehirli kimyasal maddelerle farklı roketler, füzeler, mermiler ve patlayıcılar hazırlandığının tespit edildiğine dikkat çekti. Depolarda IŞİD saflarında çalışan yabancı uzmanları da deşifre eden belge ve ekipmanlar bulunduğunu vurgulayan kaynak; IŞİD saflarında bulunan bu uzmanların büyük çoğunluğunun Türkiye ve Almanya uyruklu olduklarının altını çizdi.

Kaynak arama tarama operasyonlarında ayrıca IŞİD’in kazıdığı tünelleri betonla güçlendirmek için kullandığı ekipmanların da ele geçirildiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.