IŞID’in Musul’daki üsleri Borkan füzeleriyle hedef alındı

  • 26 Nisan 2017
  • 1.146 kez görüntülendi.
IŞID’in Musul’daki üsleri Borkan füzeleriyle hedef alındı

Irak Haşdi şaabi halk direniş güçleri, terör örgütü IŞİD’ın Musul’un güney batısındaki El Hazer bölgesindeki üsleri hedef alıp, bu bölgeyi tamamen imha etti.

El Alem’in verdiği haberde, Haşdüş Şaabi güçeleri dün El Hazer bölgesine yönelik kapsamlı opesyonları başlattılar. Irak 33. ordu güçleri bu operasyonda Borkan füzeleri kullandılar. Sözkonusu füzeler hedefe isabet ederek IŞİD’ın Ümmü Gurba bölgesindeki üslerini yerle bir etti.

Ordu direniş güçleri sözcüsü Cevad El Tebiybavi yaptığı açıklamada, ordu güçlerinin El Hazer bölgesini teröristlerden temizleme operasyonları son bulduktan sonra, bu kez Haşdüş şaabi güçleri Musul’un batısındaki El Baac ve Girvan bölgesini temizleme operasyonlarına başladıklarını belirtti.

Irak Savaş Enformasyon Merkezi de yayınladığı bildiride, Terör örgütü IŞİD’in Irak halkı aleyhinde yeni cinayetler işlediğini, terör unsurlarının 24 Nisan Pazartesi günü polis kıyafeti giyerek, sevinç ve mutluluk içinde onları karşılamaya gelen çoğu kadın ve çocuklardan oluşan halktan bir çok masum insanı kurşun yağmuruna tuttukları ve onlardan birçoğunu öldürdüğü belirtilmekte..

Bu cinayetin vuku bulduğu bölge, henüz terör örgütü IŞİD’ın işgali altında bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.