IŞİD’in yenilgisiyle “Yeni Irak” doğuyor

  • 10 Ağustos 2017
  • 1.260 kez görüntülendi.
IŞİD’in yenilgisiyle “Yeni Irak” doğuyor

Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı, Irak halkının IŞİD terör örgütü kaürşısında büyük başarı sağlamasının yeni bir Irak’ı ortaya çıkardığını bildirdi.

Irak İslami Yüksek Meclisi Şeyh Humam Hammudi’yi bu meclisin Seyyid Ammar Hekim’in yerine yeni başkanı olarak seçmişti.

Resa haber ajansının bildirdiğine göre Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı Şeyh Humam Hammudi dün BM Teşkilatının Irak temsilcisi Yan Kubish ile görüşmesinde Irak ordusu ve halk direniş güçlerinin teröre karşı mücadelesindeki başarılarına temasla, hlkın da bu mücadelede tüm grup ve kesimleriyle Irak ordusunun yanında yer aldıklarını ve yeni bir Irak’ın oluşturulmasındaki azim ve iradelerini gösterdiklerini söyledi.

Irak İslami Yüksek Meclisi Başkanı ayrıca Irak İslami Yüksek Meclisinin bu konuda uluslararası kurum ve kuruluşlar ve şahsiyetlerle yakın diyalog içinde olmaya hazır olduğunu bildirdi.

Bir diğer haberde ise Terör örgütü IŞİD’in, 2014 yılında ele geçirdiği 3 vilayette bulunan 121 banka şubesindeki yaklaşık 835 milyon dolara el koyduğu açıklandı.

Irak Merkez Bankası, terör örgütü IŞİD’in hükümet ve özel bankalardaki yaklaşık 835 milyon doları çaldığını açıkladı.

Merkez Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Hükümet ve özel bankalarda IŞİD tarafından el konularak çalınan paranın miktarı yaklaşık 835 milyon dolar.” denildi.

DEAŞ’ın bankalardan çaldığı paranın, 2014 yılında hükümet dairelerine tahsis edilen bütçelerin yanı sıra İçişleri ve Savunma bakanlığı, özel yatırım şirketleri ve bazı vatandaşların hesaplarına ait olduğu belirtildi.

Irak’ta geniş bir coğrafyayı ele geçiren IŞİD’in varili 25 ila 50 dolardan günlük 30 bin varil petrol satarak yıllık 2 milyar dolar gelir elde ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, Merkez Bankası’nın bu dönemde bankacılık ve finans sektörlerini korumak için gerekli güvenlik tedbirlerini aldığı ve örgütün elindeki bankaların işlemlerini durdurduğu ifade edildi.

Terör örgütü IŞİD, Haziran 2014’te ele geçirdiği Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinde bulunan 121 banka şubesindeki paralara el koymuştu.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.