IŞİD’li Gruplar Arasında Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor

  • 10 Mayıs 2017
  • 1.034 kez görüntülendi.
IŞİD’li Gruplar Arasında Şiddetli Çatışmalar Yaşanıyor

Irak Gönüllü Halk Güçleri komutanlarından Muhammed El-Basri Fars Habere verdiği röportajda, Musul’un batısındaki çeşitli noktalarda IŞİD’li gruplar arasında şiddetli ve kapsamlı bir çatışma yaşandığını ifade etti.

Irak Gönüllü Halk Güçlerinden bu komutan, çatışmanın özellikle yerli ve yabancı IŞİD mensupları arasında yaşandığını belirterek şu ifadelerde bulundu: ‘Irak Gönüllü Halk Güçleri, El-Baac ve El-Karivan semtinde kurtarma operasyonlarının başlamasına ve Irak ve Suriye ortak sınırına doğru hareket etmeye tam anlamıyla hazırdır.’

Muhammed El-Basri, El-Baac ve El-Karivan’ı kurtama operasyonlarının IŞİD ile en zor savaşlardan sayıldığını ifade ederek şunları söyledi: ‘Gönüllü Halk Güçlerinin bütün birimlerinin El-Baac ve El-Karivan operasyon bölgesine ulaşmasıyla birlikte bu bölgelerdeki kurtarma operasyonları başlayacaktır.

Irak ve Suriye ortak sınırlarına yaklaştıkça çatışmaların şiddeti de artmaktadır. Bunun nedeni IŞİD’in bu bölgedeki mensuplarını desteklemesi ve onlara Rakka ve Suriye’ye sınırı olan diğer bölgelerden çeşitli yardımlar göndermesidir.

Aldığı ağır yenilgilerden ve Musul ve Musul etrafındaki kapsamlı bölgeleri kaybettikten sonra IŞİD, mümkün olan her yolla Irak ve Suriye ortak sınırındaki bölgeleri korumaya çalışıyor.

Irak Gönüllü Halk Güçlerinin bu operasyonlarda çok yüksek mühimmatları ve imkanları bulunmaktadır. Bu iki bölgenin kurtarılması ve Irak ve Suriye arasındaki ortak sınır bölgelerinde güvenliğin sağlanması IŞİD’e karşı baskı halkasını daha da daraltacaktır.

Bu şartlarda IŞİD’in tek sığınağı ve güvenli alanı, çöl bölgeleri olacaktır ve bu grubun Irak ordusu hava kuvvetleri tarafından bu bölgelerde hedef alınması çok kolay ve rahat olacaktır.’

Muhammed El-Basri, Musul’un batısında IŞİD grupları içerisindeki çatışma ve gerginliklerin Musul’u kurtarma operasyonlarının kaderi ve operasyonların hızlanması için olumlu bir etken olduğunu vurguladı.

Irak Gönüllü Halk Güçleri 27 Nisan’da Musul’un güneyindeki El-Hızır ve antik bölgeyi 48 saat içerisinde IŞİD’in kontrolünden çıkarmayı başardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.