İslâm Düşmanı PEGIDA Yine Sahnede!

  • 07 Şubat 2016
  • 929 kez görüntülendi.
İslâm Düşmanı PEGIDA Yine Sahnede!
İslâm ve göçmen düşmanı PEGIDA, “vatanseverler günü” ilan ettiği 6 Şubat’ta Almanya’nın Dresden şehrinde gösteri yaptı. Pegida’nın çağrısıyla Avrupa’nın birçok kentinde göçmenlere karşı “hoşgörüye son” sloganlarıyla yürüyüşler düzenlendi.

Avrupa’nın 14 farklı şehrinde aynı gün gösteri düzenleyen Batı’nın İslâmlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) Dresden şehrindeki gösterisine polise göre yaklaşık 8 bin kişi katıldı. PEGIDA liderleri ise gösteriye 20 bin kişinin katıldığını iddia etti.

Dresden şehrinin tam ortasından geçen Elbe Nehri’nin kenarında bulunan “Königsufer” alanında toplanan göstericiler, Almanya bayrağının yanında, İsrail, Japonya ve Rusya bayrakları da taşıdı.

Ellerinde “Merkel Gitmeli”, “Sınırları Kapatın” ve “Rusya ile Barış, Avrupa’da Bir daha Savaş Olmasın” yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, “Yalancı Basın”, “Sınırdışı” ve “Halk Biziz” sloganları attı.

İslâmî Değerlere Saldırdılar!

PEGIDA taraftarları, İslâm’a yönelik tahfif edici ve Hz. Muhammed’e (S.) hakaret içeren pankartlar taşıdı.

Dövizlerde, Hz. Muhammed’in (S.) Adolf Hitler’le, Kur’ân-ı Kerîm’in Hitler’in “Kavgam” kitabıyla ve İslâm’ın da faşizm ile eşit olduğunun öne sürüldüğü hadsiz ifadeler yer aldı.

Pankartlardaki ifadelerde ayrıca İslâm, “terör” ile eş değer tutulurken Kur’ân-ı Kerîm’in yasaklanması gerektiği savunuldu.

Kendilerini GEPIDA (Dresden’deki Yabancılara Hoşgörüsüzlüğe Karşı Sinirlenen Vatandaşlar) olarak adlandıran karşıt grup da Elbe nehrinin diğer tarafındaki tarihî “Tiyatro Meydanı”nda toplandı.

Gruptakiler, nehrin karşı yakasından, PEGIDA taraftarlarının bulunduğu tarafa doğru yüksek sesli müzik çalarak ve değişik müzik aletleri kullanarak gösteriyi bastırmaya çalıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.