İslam ile hiçbir alakası olmayan tekfirciler kuşkusuz Vahabilik ve Suudi Arabistan’dan kaynaklanıyor

  • 25 Ocak 2016
  • 910 kez görüntülendi.
İslam ile hiçbir alakası olmayan tekfirciler kuşkusuz Vahabilik ve Suudi Arabistan’dan kaynaklanıyor
Uluslararası İslami Uyanış Forumu Genel Sekreteri Velayeti, tekfirci ve radikal grupların bölge için tehlikesi konusunda uyarıda bulundu.

Uluslararası İslami Uyanış Hareketi Genel Sekreteri Ali Ekber Velayeti bugün Kum’da katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada, tekfirci grupların aslında İslam’ın başındaki haricilerin çağımızdaki yeni versiyonundan ibaret olduğunu, İslam ile hiçbir alakası olmayan bu grupların kuşkusuz Vahabilik ve Suudi Arabistan’dan kaynaklandığını belirtti.

Velayeti, IŞİD’in bölgede İslami uyanış dalgalarına karşı bir hamle olduğuna işaretle, Siyonist rejim ve Batılıların tekfirciler ve IŞİD’e destek verdiğini zira, bu tür hareketlerin onların çıkarlarına hizmet ettiğini ifade etti.

Uluslararası İslami Uyanış Genel Sekreteri, İran İslam Cumhuriyetini, son birkaç yılda İslami uyanış hareketinin bayraktarı ve öncüsü olarak niteledi, düşmanların bölgedeki bu uyanış hareketini hezimete uğratmaya çalıştığını, ancak bunu yapamayacağını belirtti.

İkinci Uluslararası Radikalizm ve Tekfircilik Tehlikesiyle Mücadele Konferansı, bugün yabancı ülkelerin büyükelçilerinin katılımıyla Kum’da düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.