İslam İnkılabı Rehberi: Avrupalılar’ın vaatleri boştur

  • 26 Eylül 2019
  • 1.945 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi: Avrupalılar’ın vaatleri boştur

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, Avrupalılar’ın İslam Cumhuriyeti’ne yönelik düşmanlık sebeplerinin içerik olarak ABD’nin düşmanlığından farksız olduğunu ifade ederek, “Görünüşte Avrupalılar arabulucuğa soyunup, uzun uzadıya konuşuyorlar, ancak hepsi boştur.” diye konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei, Rehberlik Bilgeler Meclisi üyelerini kabul ettiği görüşmede, ülkenin durumu, İslam Cumhuriyeti nizamının siyasi ve devrimci gücü ve sloganlarının bölgeye yayılması hakkında kapsamlı bir analiz yaparak, Kutsal Savunma döneminden alınan derslerden yararlanmasının çok önemli olduğunu belirterek, ülkenin ilerleme sürecinin devam etmesi için “Allah tevekkül”, “direniş ve mukavemet”, “geleceğe yönelik ümitli olmak”, “devrimci gençler başta olmak üzere gençliğe güvenmek”, “halk kitleleri özellikle devrimci güçler arasında birlik ve beraberlik”, “yerli üretime gerçek destek” ve “yabancılardan tamamen ümidi kesmek” gibi unsurların gerekli olduğunu vurguladı.
İmam Hamanei bu görüşmede, ABD Başkanı Donald trump’ın “İran halkının durumu ABD’nin taleplerini yerine getirmesi takdirde iyileşecek” iddiasına atıfta bulunarak, “ABD ve Avrupa yetkilileriyle medya kuruluşları sürekli olarak ‘Yapamazsınız’ demeye çalışmaktadır. Ancak İran halkı bu tür propagandalara dikkat etmiyor” ifadelerinde bulundu.
İmam  Hamanei, ABD ve Siyonist rejim dışında herhangi bir ülkeyle etkileşim ve müzakere yolunun kapalı olmadığını vurgulayarak, “Başta ABD ve birkaç Avrupa ülkesi olmak üzere İslami düzene karşı düşmanlık bayrağı taşıyan ülkelere güvenmemek gerekiyor. Zira onlar açıkça  İran halkına düşmanlık yapıyorlar” değerlendirmelerinde bulundu.
Avrupa ülkelerinin İran İslam Cumhuriyeti’ne düşmanlık sebeplerinin ABD’nin düşmanlığından farklı olmadığını belirten İslam İnkılabı Rehberi, “Avrupalılar görünüşte arabuluculuğa soyunup, uzun uzadıya konuşuyorlar. Ancak bunların hepsi boş iddialardır” diye konuştu.
Avrupa’nın nükleer anlaşmadaki yükümlülüklerini yerine getirmemesinin yanı sıra ABD’nin anlaşmadan çıkması ve uyguladığı zalimce yaptırımları ardından sergilediği performansına atıfta bulunan İslam İnkılabı Rehberi, “Avrupalılar, vaatlerine rağmen, ABD yaptırımlarına pratik olarak bağlı kaldılar. Bu yüzden artık İran İslam Cumhuriyeti için bir şey yapmaları pek mümkün değil” ifadesini kullandı.
İmam Hamanei konuya ilişkin olarak, “Avrupa ile müzakere edenler şimdi onların taahhütlerini yerine getirmediğini söylüyorlar. Bu hiçbir konuda onlara güvenmeme gerektiğini kanıtlayan güçlü bir nedendir” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.