İslam inkılabı rehberi: Düşman’ın yumuşak savaşı inkar edilemez

  • 28 Kasım 2018
  • 1.861 kez görüntülendi.
İslam inkılabı rehberi: Düşman’ın yumuşak savaşı inkar edilemez

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei, düşmanın çok yönlü yumuşak savaşının inkar edilemez bir gerçek olduğunu, bazılarının bunu inkar ettiklerini ve bunun da yumuşak savaşın bir bölümü olduğunu belirtti.

15 kasım tarihinde İran Radyo Televizyonu Kurumu’ndan bir grup yapımcı, oyuncu ve yönetmeni kabul eden İmam Hamenei, görüşmeden sonra zamanın kısıtlığından dolayı bir gün sonra söyleyemediklerini yazarak kendilerine iletti.

Düşmanın yumuşak savaşında sanatçılar, düşünürlerin savaş meydanındaki silahlı kuvvetler niteliğinde olduklarını ifade eden İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei, bazılarının bu milli hadiseden kayıtsız geçtiğini, bazılarının düşmana yardım ettiğini bu kişilerin sorumsuz ve düşman aşıkları olduğunu fakat bu iki grubun teşhisinin diğer savaşa göre daha kolay olduğunu belirttiler.

Ülkede çaba ve sorumlu tutum sahibi kişilerin az olmadığını ve bunların artması gerektiğini ifade eden İmam Hamenei, İran’ın büyüklüğünü, kültürünü, aile yapısını ve İran milletinin görkemli hareketini savunmanın sadece konuşma ve yazma ile olmayacağını ve sanatın bunları işlemesi gerektiğini belirtti.

Film ve dizilerin kendine özel konumuna ve etkisine değinen İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei, özellikle dizilerin şehitler, kutsal savunma, İslami hayat tarzı, milletin caniler karşısında gibi konuları işlemelerini, sanat dili ile milletin yüceliği, bağımsızlığı, korkusuzluğu, Erbain yürüyüşünü, vesair  bilimsel kapasitesini hem ülke içinde ve hemde ülke dışında göstermelerini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.