İslam İnkılabı Rehberi: Hükümet, ABD’nin komplolarını etkisizleştirebilir

  • 16 Temmuz 2018
  • 1.785 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi: Hükümet, ABD’nin komplolarını etkisizleştirebilir

İslam İnkılabı Rehberi, İran hükümetinin gereken girişimleri yapması halinde sorunları geride bırakabileceğini ve ABD’nin komplolarını boşa çıkarabileceğini belirtti.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei bugün Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve hükümet üyelerini kabul ettiği görüşmede, İran Cumhurbaşkanı’nın Avrupa’daki açıklamalarını muktedirce niteleyerek, Amerikalılar başta olmak üzere yabancılar karşısında muktedir davranmanın bir zaruret olduğunu, bu işin zamanında, sarih ve kararlı şekilde yapılması gerektiğini beyan etti.

İmam Hamanei, “ülkenin potansiyel ve imkanlarını kullanmak suretiyle işlerin ciddiyetle takip edilmesi”ne vurgu yaparak, Avrupalı tarafların nükleer anlaşma ile ilgili gereken garantileri vermesi gerektiğini, ancak ülke ekonomisini bu konuya endekslememek gerektiğini kaydetti.

İslam İnkılabı Rehberi, dış ilişkiler ve diplomasinin güçlendirilmesine vurgu yaparak, ABD gibi çok az örnekler dışında, Batılı ve Doğulu ülkelerle ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğini ve diplomasinin operasyonel ve hedefli çalışmalarının artması gerektiğini ifade etti.

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, ülke için “istikrarlı ekonomi yol haritası”nın hazırlanması zaruretine temasla, ekonomi yol haritasının hazırlanması halinde halk, işadamları ve girişimcilerin ne yapacaklarını bileceklerini ve huzur içinde hükümete yardım edeceklerini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de görüşmede yaptığı konuşmada, hükümetinin İslam İnkılabı Rehberi’nin değindiği hususları yerine getirmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.