İmam Seyyid Ali Hamaney, Ramazanın İlk Gecesinde Kuran-ı Kerim Organizasyonuna Katıldı.

  • 19 Haziran 2015
  • 1.371 kez görüntülendi.
İmam Seyyid Ali Hamaney, Ramazanın İlk Gecesinde Kuran-ı Kerim Organizasyonuna Katıldı.

Bereket ayı, mübarek Ramazan’ın ilk gecesinde, Ä°slam inkılabı rehberinin katılımı ile Kur’an Kerim ile üns gecesi düzenlendi.
Maneviyat dolu  gecede, Ä°ran’ın dört bir yanından 15 hafız, kari ve Kur’an hocası, Ä°mam Humeyni -ra- hüseyniyesinde dün Ramazan’ın ilk gecesinde, Kur’an Kerim’den ayetler tilavet ettiler.
Daha sonra Ä°slam inkılabı rehberi Ayetullah Seyit Ali Hamenei, Ä°ranlı kârilerin her geçen gün artan gözle görülür ilerlemelerini takdir ederken, Kur’an anlamlarının muhatapların gönlüne iÅŸlemesi için iyi sesin bir baÅŸlangıç olduÄŸunu belirtti. Ä°slam inkılabı rehberi Kur’an Kerim’in toplumda daha etkili olması için hâlâ toplumda uygun ortam olduÄŸuna vurgu yaparak, Kur’an Kerim’in etkili olması için bizzat kârilerin kıraat ettiÄŸi ayetlere en içten inanmaları gerektiÄŸini belirtti. Ayetullah Hamenei bu baÄŸlamda, kârilerin bazı kelimeler üzerinde defalarca vurgu yapmalarının altını çizdi.
Ä°slam inkılabı rehberi, Kur’an Kerim tilaveti sırasında, bir ayetin tekrarlanmasında aşırıya kaçınmamaya dikkat çekerek, bazı kelimeler üzerinde birkaç kez tekrarlanabileceÄŸini belirtti.
Ayetullah Hamenei kârilere ve Kur’an Kerim’e gönül verenlere diÄŸer tavsiyelerde de bulundu.
Ä°slam inkılabı rehberi kalem müdürlüğünden yapılan açıklamada, PerÅŸembe günü, Ä°ran’da mübarek Ramazan ayının ilk günü olarak açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.