İslam İnkılabı Rehberi: Ulema peygamberlerin mirasçısı olarak tevhidin gerçekleşmesi için çaba göstermelidir

  • 09 Mayıs 2019
  • 1.311 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi: Ulema peygamberlerin mirasçısı olarak tevhidin gerçekleşmesi için çaba göstermelidir

İran İslam İnkılabı Rehberi İmam  Seyyid Ali Hamenei, dün ülke genelinden ikibinden fazla dini ilimlerde okuyan talebe, alim, hoca ve yöneticiyi kabulünde, ”dini ilimler merkezlerinin ve din alimlerinin vazifelerinin İslami maarifi anlatmak ve bunun toplumda gerçekleşmesi için çaba göstermektir” diyerek, ”ulema peygamberlerin mirasçısı olarak tevhidin uygulamaya geçmesi için çaba göstermelidir’ açıklamasında bulundu.

İslam inkılabı rehberi, bugün insanların dine ve İslam’a susamışlıklarına temasla, hatta islam dünyasının dışındaki toplumlara da İslam dininin tanıtılmasında dini ilimler merkezlerine geçmişe göre daha da  büyük görev düştüğünü belirterek, ”bugün ülke içinde dini ilimler ve alimler konusunda ilginin geçmişle ve İslam inkılabından öncesiyle mukayese edilmeyecek düzeyde ilginin olduğunu’ söyledi.

İslam inkılabı rehberi, dünyanın değişik yerlerinde dine olan ilginin azaldığı şeklindeki düşüncenin yanlış olduğunu aksine  daha da arttığını belirtti.

İmam Hamenei, dini ilimler yerlerini, İslami öğretim ve onun toplumda kazandırılmasının merkezi olarak gördüğünü belirterek, ”dinin topluma tanıtılması dini ilimler havzalarının en önemli vazifeleri arasındadır ve diğer bir vazife de, dini öğretinin  halkın hayatında  gerçekleşmesi için çaba göstermektir’ dedi.

İslam inkılabı rehberi, Kuranı Kerim’den bazı ayetlere temasla, peygamberin vazifesinin yalnızca İslam’ı tanıtmak olmadığını bundan dolayı da İslam peygamberinin tevhidin hayata geçirilmesi için çaba gösterdiği ve böylece İslam’ın tam bir şekilde toplumda manasını bulması ve gerçekleşmesi için  mücadele ettiğini söyledi.

İslam inkılabı rehberi, ”alimlerin de enbiyanın varisçileri olarak İslam’ın halkın yaşamında gerçekleşmesi için çaba göstermeleri gerektiğini ve bunun örneğinin rahmetli imam Humeynide (ra) görüldüğünün ve onun gibi çaba göstermek gerektiğini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.