İslam İnkılabı Rehberi ve Cumhurbaşkanı’ndan taziye mesajı

  • 18 Şubat 2018
  • 974 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı Rehberi ve Cumhurbaşkanı’ndan taziye mesajı

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, ülkenin güneybatısında bir yolcu uçağının düşmesinin ardından taziye mesajı yayınlandı. Cumhurbaşkanı Ruhani Ruhani de başsağlığı diledi.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei taziye mesajında, “bir grup aziz vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan yolcu uçağının düşmesinin yürekleri dağladı.” açıklamasında bulundu.

İslam İnkılabı Rehberi, hayatını kaybedenlerin yakınları ve ailelerinin acılarını en samimi ve derin şekilde paylaşarak, onlar için güzel sabır ve cezil ecir, hayatını kaybedenler için de Allah’tan sabır ve mağfiret diledi.

İslam İnkılabı Rehberi ayrıca, ilgili yetkililerin bu bağlamda gereken girişimler için tüm gayret ve işbirliğini devreye sokup, cenazelerinin teşyii ve tekrimi için iman sağlamaları gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, Tahran-Yasuc yolcu uçağının düşmesi olayı dolaysıyla İran halkı ve acılı ailelere başsağlığı diledi.

Cumhurbaşkanı mesajında, bir grup aziz vatandaşımızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan bu elim olaydan derin üzüntü duyduğu kaydetti, hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet, aileleri için bol sabır dileğinde bulundu.

Bugün sabah saatlerinde Aseman Havayolu Firmasına ait ATR tipi yolcu uçağı Tahran’dan havalandıktan sonra Yasuc rotasında bir süre uçuş yaptıktan sonra Denakuh dağlık bölgesinde radardan kaybolarak düştü, yolcu ve mürettebatı dahil 66 kişi hayatını kaybetti.

Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye bu kaza ile ilgili gönderdiği taziye mesajında İran halkı ve hükümeti için başsağlığı diledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.