İslam inkılabı rehberinin çeşitli yollardan siyonist rejim ile mücadeleye vurgusu

  • 02 Kasım 2017
  • 1.232 kez görüntülendi.
İslam inkılabı rehberinin çeşitli yollardan siyonist rejim ile mücadeleye vurgusu

İslam inkılabı rehberi İmam Ali Hamenei Lübnan’da 2.si düzenlenen Uluslararası Direniş Alimler konferansı nedeni ile konferans başkanı Mahir Hammud’a gönderdiği mesajında, “siyonist İsrail rejimi ile mücadele alanında sorumluluk üstlenen her kese, bu hususta farklı alanlarda mücadeleyi sürdürme teklifinde bulunuyorum” dedi.

İslam inkılabı rehberi İmam Hamenei açık ve net olarak “Hiç kuşkusuz ilmi elitler, din uleması, siyaset adamları ve İslam ülkeleri yetkilileri bu sorumluluğun önemli bir bölümün kendi üzerinde taşımaktalar; bu kutsal ve iyi sonucu olacak bir mücadeledir” dedi.

Direniş Alimleri Birliği Başkanı Şeyh Mahir Hamud düzenlediği basın toplantısında Direniş Alimleri Toplantısı’nın ikincisinin Beyrut’ta bu hafta çarşamba ve perşembe günleri 80 ülkeden şahsiyetler ve alimlerin katılımıyla, ‘Hakkın Vaadi- Balfour Bildirgesi ve İlahi Vaat arasında Filistin’ başlığıyla düzenleneceğini açıkladı. Hammud ayrıca, Beyrut toplantısının Filistin’in özgürleşmesi yolunda dönüm noktası olacağını belirtti.

Siyonist rejime karşı direniş ve bu bağlamda direniş alimlerin rolü, kendisi ile hiçbir şekilde uzlaşmanın düşünülmeyeceği bir saldırgana karşı direniş hikayesidir. Bu yüzden Siyonist rejim direniş akımından büyük bir dehşet içinde, bu kurtuluş hareketine karşı çeşitli stratejiler izlemekte. Siyonist rejim iç güvenlik araştırma merkezi 2016-2017 yılında kendine yönelik güvenlik tehditlerini değerlendirmede, Lübnan Hizbullah hareketini, Siyonist rejim tehditlerinin en başında yer aldığını belirti.

Konu hakkında Siyonist rejim iç güvenlik araştırma merkezi yayınladığı raporda şöyle yazıyor: Hizbullah güçlü iradeye ilaveten, tahrip gücü yüksek menzilli dakik füzeler, saldırı İHA’lar, karadan denize modern füzeler ve hava savunma sistemi ile, İsrail sitelerine hakim eğitimli kara birlikleri ve en iyi askeri sanayiye sahiptir.

Halihazırda direnişi örselemek, Amerika ve Siyonist rejimin ana hedefleri ve programları haline gelmiştir. Siyonsit rejim Amerika’nı direniş eksenine baskı ve yaptırım ayrıca psikolojik savaş ve de Riyad ve bazı diğer fars körfezi kıyı ülkeleri ile birlikte stratejik işbirliği sayesinde bu dengeyi değiştirmeye çalışıyor.

Siyonist rejim iç güvenlik araştırma merkezi başkanı ve İsrail askeri istihbarat şube eski başkanı Amos Yadlin bir internet sitesinde yayınladığı makalede, Siyonist rejim için karar alanlardan, katmanlı stratejik işbirliğini, Arabistan, Fars Körfezi kıyı ülkeleri, Türkiye, Ürdün, Mısır ve Amerika’nın ortaklığı ile oluşan bir koalisyon çerçevesinde sürdürmesini istiyor.

Fakat tüm bu plan ve çalışmalara rağmen, direniş hareketi Siyonist düşmana karşı engelleyici bir güce dönüşmüştür. Siyonist rejim ordusu emekli general ve 1967 yıl 6 günlük savaş komutanı Avigdor Kehlani şöyle diyor:

İsrail direniş gruplarla eski savaşlardan ders almadığını itiraf etmeli. Direniş bize büyük bir ders verdi, zira biz direnişin yüksek füze gücüne sahip olduğunu biliyorduk fakat yine de savaşa başladık.

Bu savaşlar, sahada inisiyatifi elinde tutanın her zaman kazanan taraf olduğunu gösteriyor. Bu temel konu, Siyonist rejimin defalarca darbe aldığı konudur.

İslam inkılabı rehberi İmam Seyid Ali Hamenei’nin de belirttiği üzere, “İlahi vaat, bu mücadelede kesin zaferdir ve bugünkü sizin kongreniz, bu muazzam ve genel hareketin bir parçasıdır”.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.