İslam İnkılabı ve İmam Humeyni’nin (r.a) Düşüncelerine Ters Bir Girişimde Bulunulmamalıdır

  • 14 Eylül 2017
  • 1.097 kez görüntülendi.
İslam İnkılabı ve İmam Humeyni’nin (r.a) Düşüncelerine Ters Bir Girişimde Bulunulmamalıdır

İran Düzeninin Yararını Teşhis Konseyi yeni Başkanı’yla üyeleri, bugün öğleden önce İmam Hamanei tarafından kabul edildi.

İmam Hamanei, konseyin düzenin yarararını teşhis konusunda yükümlü olduğu ince vazifesine işaret ederek, “Konsey, önemli bir meslahatın bulunduğu vakit ve İslami Şura Meclisi’nin görüşünü Anayasayı Koruma Konseyi’nin kararlarından daha üstün gördüğü zaman bu olayın tamamen açık ve belirgin bir şekilde üyelerin güçlü bir çoğunluğunun oyu ile uzun süreli bir bakış açısı sonucu meydana gelmesine dikkat etmelidir” beyanatında bulundu.

İmam Hamanei, konseyin ikinci önemli görevi olan “Rehber’e düzenin genel politikları üzerinde danışmanlık yapma işlevini”nin de ince ve kapsamlı araştırmalar sonucu yerine getirilmesi gerektiğini açıklayarak şöyle dedi: Genel politikalar, farklı alanlarda İslami düzenin mühendisliğini yaparak büyük bir öneme sahiptir.

Yasalar, politikalar, hükümet ve meclisin uygulamalarıyla diğer organlar ve tüm sorumlu kurumların yaptığı görevler üzerinde Düzenin genel politikalarının epey önemli bir etkiye sahip olduğunu kaydeden İslam İnkılabı Rehberi, “Genel politikalar ülkede yürütülmekte olan tüm işlemlerin çerçevesini belirlerken hükümet, meclis ve tüm organlar bu politikalara eş güdümlü bir şekilde hareket etmeliler” ifadelerinde bulundu.

İmam Hamanei, sözlerine şunları da ekledi: Düzenin Yararını Teşhis Konseyi, İmam Humeyni (r.a) ve İnkılap’ın kazanımlarını hatırlatarak ülkenin yönetimi konusunda gayet önemli bir etkiye sahiptir. Böylece İslam İnkılabı ve İmam Humeyni’nin (r.a) düşünceleriyle barındırılıp bu yönde ters bir girişimde bulunmamalıdır.

Düzeninin Yararını Teşhis Konseyi yeni Başkanı Ayetullah Haşimi Şahrudi’nin sahip olduğu parlak kişiliğinin farklı boyutlarına değinen İnkılap Rehberi, konseyde faaliyet gösteren üyeleri takdir ederek yeni üyelerin de işe başlamasını konseyin vücudunda akmaya başlayan yepyeni bir kan ile kuvvet olduğuna dikkati çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.