İslam inkılabı zafer yıldönümü kutlamalarına yönelik hain saldırılar önlendi

  • 12 Şubat 2017
  • 1.365 kez görüntülendi.
İslam inkılabı zafer yıldönümü kutlamalarına yönelik hain saldırılar önlendi

İslami İran istihbarat bakanı Mahmud Alevi, İran’da cuma günü düzenlenen İslam inkılabı zafer yıldönümü kutlamaları eşiğinde bu kutlamaları kanlı terör saldırısıyla bozmak isteyen tekfircilerin ve teröristlerin muhtemel girişimlerinin önlendiğini söyledi.

İran istihbarat bakanı, Tahran’da basın mensuplarına verdiği demeçte, inkılabın zafer yıldönümü kutlamalarını bozmak isteyen tekfirci ve teröristlerin komplolarının önlendiğini belirterek, bununla ilgili 8 kişinin yakalandığını ve bunların yabancı uyruklu olduklarını söyledi.

İran istihbarat bakanı, İran güvenlik güçlerinin 3  ila 9 şubat tarihleri arasında  teröristlerin girişimlerini önlemek için operasyonlar düzenlediklerini belirterek, bu doğrultuda  teröristlerin Tahran etrafında ve de İran’ın batı ve doğu eyaletlerinde gizlendikleri yerlerin  tespit edildiğini söyledi.

Alevi, alınan ilk bilgilerin teröristlerin, İslam inkılabı kutlamalarını kana bulamak için Tahran ve bazı  şehirlerde  kalaşinkof ve benzeri silahlarla saldırı düzenlemeye hazırlandıklarının anlaşıldığını belirterek, bu kişilerin komşu ülkelerde bazı kişiler tarafından yönetildiğini ve yakalanan kişilerle ilgili olarak kanuni işlemlerin  başladığını söyledi.

İran istihbarat bakanı, bu kişilerin sorgulamalarının, teröristlerin ve İslam düşmanlarının İran aleyhindeki düşmanlıkları ve komplolarının devam ettiğini açık bir şekilde gösterdiğini  belirterek, onların ve işbirlikçilerinin  bu girişimlerinin  bir daha etkisiz hale getirildiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.