İslam İnkılabının 40 Yıllık ömrü boyunca petrol dışı ürünler ihracatında büyük artış

  • 05 Şubat 2018
  • 1.017 kez görüntülendi.
İslam İnkılabının 40 Yıllık ömrü boyunca petrol dışı ürünler ihracatında büyük artış

İran İslam cumhuriyeti Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı, petrol dışı ürünlerin ihracatının 58.5 kat artışı ve 31. milyar 600 milyon dolara ulaşmasının son 40 yıl içinde İslam İnkılabının çok önemli bir kazanımı olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran sanayi, maden ve ticaret sektörünün, sanayinin alt yapısı, ticaret merkezleri, şeffaflaşma, modernleşme, dağıtım, iktişaf, Jeoloji ve madencilik, araştırma ve kalkınma ve kapasite oluşturma alanlarında İslam İnkılabının başından günümüze kadar miktar mukayese kriterlerinin incelenmesi bakımından kayda değer çok büyük ilerleme ve gelişme kaydettiğini gösteriyor.

İran İslam cumhuriyeti Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığının verilerine göre İslam İnkılabının zaferinin ilk yılı 1979 yılında İran genelinde toplam 854 sanayi birimi mevcuttu, 1990 yılında bu sayı 6 bin 29 birime çıkarken 2017 yılı sonuna kadar bu sayı 81 bin 541 olmuştur.

39 yIl önce 1 Şubat tarihinde İran İslam Cumhuriyeti Kurucusu rahmetli İmam Humeyni 15 yıllık sürgün hayatından sonra İran halkının muhteşem milyonluk karşılamasıyla vatana döndü.

İmam’ın vatana dönmesinden tam 10 gün sonra 11 Şubat 1979 tarihinde İslam İnkılabı zafere ulaştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.