İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs için, 14 Aralık’ta Endonezya’da toplantı düzenleyecek

  • 08 Aralık 2015
  • 975 kez görüntülendi.
İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs için, 14 Aralık’ta Endonezya’da toplantı düzenleyecek

İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs için, 14 Aralık’ta Endonezya’da BM’nin de katılımıyla uluslararası toplantı düzenleme kararı aldı.

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreterliği’nin “Kudüs” meselesini görüşmek üzere Birleşmiş Milletler’in (BM) de katılımıyla gelecek hafta Endonezya’nın başkenti Cakarta’da uluslararası toplantı düzenleyeceği bildirildi.

İİT’den yapılan yazılı açıklamada, 14-16 Aralık tarihlerinde Cakarta’da gerçekleştirilecek toplantıda, İsrail’in Filistinliler ve işgal altındaki Kudüs’e yönelik devam eden saldırılarılarının ele alınacağı belirtildi.

Teşkilatın daha önce de BM ile işbirliği halinde bir dizi toplantılar düzenlediğine işaret edilen açıklamada, söz konusu toplantılarla, “uluslararası platformda Filistin meselesine destek sağlanması ve uluslararası toplumun harekete geçirilmesinin hedeflendiği” ifade edildi.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınları nedeniyle bölgede gerginlik giderek artarken, Batı Şeria ve Kudüs, hemen hemen her gün “İsraillilere bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu” iddiasıyla vurulan Filistinlilerin ölümüyle sonuçlanan olaylara sahne oluyor. Ekim ayı başından bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısının 100’ü geçtiği belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.