”İslam Ülkeleri Enformasyon Bakanları” Konferansı Tahran’da Başladı…

  • 01 Aralık 2014
  • 835 kez görüntülendi.
”İslam Ülkeleri Enformasyon Bakanları” Konferansı Tahran’da Başladı…

İslam ülkeleri enformasyon bakanları ‘İslam Aleminde Barışın Sağlanması Amacıyla Enformasyon Yakınlaşma’ sloganı altında bugün uzmanlar düzeyinde Tahran’da dokuzuncu konferanslarına başladı.
Konferans katılımcıları bölgede ve dünyada şiddet ve radikalliğe karşı mücadelede İslam ülkelerindeki enformasyon araçlarının misyon ve rollerini tartışıyor.
Konferansın açılış oturumunda söz hakkı alan konuşmacılar; İsrail’in Filistin topraklarına işgaline son verilmesi ve bağımsız Filistin devletinin kurulmasının İslam ülkeleri arasında koordinasyon ve yakınlaşmaya ihtiyaç duyduğunu, İsrail’in Filistin’e işgalinin İslam alemi karşısındaki en büyük meydan okuma olduğunu ifade etti.
Konuşmacılar terör, şiddet ve radikalliğe karşı mücadele amacıyla İslam ülkelerindeki enformasyon araçları arasında yakınlaşmanın önemine vurgu yaptı.
Konferansa katılan uzmanların daha sonra İslam ülkeleri enformasyon bakanlarının onayına sunulacak ve İslam alemindeki enformasyona ilişkin olan 9 karar içeren bir taslağı tartışıp hazırlamaları bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.