İslami Cihad Lideri Şallah: Hamas bir direniş hareketi, Gazze’de direnişin kalesidir

  • 29 Ağustos 2015
  • 744 kez görüntülendi.
İslami Cihad Lideri Şallah: Hamas bir direniş hareketi, Gazze’de direnişin kalesidir

Filistin’de faaliyet gösteren İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ramazan Abdullah Şallah, açlık grevindeki Filistinli esir Muhammed Allan’ın hayatı tehlikeye girdiğinde işgal rejimine füze atmaya İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın mani olmadığını söyledi.

El-Meyadin televizyonunun kendisiyle yaptığı röportajda önemli konulara değinen İslamî Cihad Hareketi Genel Sekreteri Şallah, Allan’ın hayatı tehlikeye girdiğinde İslamî Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Müfrezeleri’nin füzelerini harekete geçirdiğini, bu konudaki çalışmaların ise oldukça gizli bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Şallah verdiği bilgide, Kassam’ın buna karşı çıkmadığını, aksine merkezlerinin vurulmaması için tedbir babından önceden haber verilmesini istediğini ifade etti.

Şallah devamla, bu konuda kararların bireysel olmadığını, Hamas hareketinin bir direniş hareketi, Gazze’nin de direniş kalesi olduğunu hatırlattı.

Ateşkese de değinen İslamî Cihad lideri, geçici bir uygulama olarak ateşkese girdiklerini, bunun kutsal bir konu olmadığını, düşman Filistin halkının hayatıyla oynamaya başlarsa ateşkesi bozacaklarını ifade etti.

Siyonist zindanlarda iki aydan fazla süre açlık direnişini sürdüren ve hayatı kritik bir aşamaya geldikten sonra hastaneye kaldırılıp talepleri kabul edilen Filistinli esir Muhammed Allan ile ilgili bilgi veren Şallah şunları söyledi: “Biz, Allan ve ondan önce de Şeyh Hıdır Adnan için şehit olmaları durumunda tepki verme ve misillemede bulunma sözümüzde ciddiydik. İkisinin de şehit olacaklarını bekliyorduk. Bunun için Kudüs Müfrezeleri füzeleri harekete geçirdi. Bunu bilen düşman özellikle Orta Bölge Saha Komutanı’nın sunduğu güvenlik ve siyasi gerekçelerle onları salıverme kararı aldı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.