İslami Cihad’ın ‘Tünel Erleri’: Biz Yeryüzüne Eskisinden Çok Daha Yakınız

  • 01 Nisan 2017
  • 1.249 kez görüntülendi.
İslami Cihad’ın ‘Tünel Erleri’: Biz Yeryüzüne Eskisinden Çok Daha Yakınız

30 Mart Perşembe günü Filistin Toprak Günü’nün 41. Yıl dönümü idi. Toprağı şehitlerin kanıyla sulanan Filistin için Toprak Günü, işgal güçlerinin Filistin topraklarından binlerce dönümlük alanı satışa çıkarmaları üzerine Necef Çölü’nden El-Celil’e kadar tüm Filistin halkının ayağa kalkarak intifada hareketi, grev ve yürüyüşler başlattığı, yaşanan olaylarda 6 kişinin şehit olduğu ve yüzlercesinin işgalci güçler tarafından tutuklandığı bir gün…

Toprak Gününün yıldönümü olan bu günlerde Filistinliler çeşitli yürüyüşler ve protesto gösterileri düzenliyorlar.

Ancak İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadını temsil eden Kudüs Seriyeleri, bu özel günü işgale korku salan kendilerine mahsus bir yöntemle “tünellerde” kutluyor.
Perşembe Günü’nün Toprak Günü olması dolayısıyla Paltoday internet sitesi, Kudüs Seriyelerinin “tünel erleriyle” bir görüşme gerçekleştirdi.

Paltoday’a konuşan “Ebu Bilal”, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdüklerini, bıkmadan usanmadan tünel kazdıklarını ve böylece işgalci güçlere karşı hazırlıklı hale geldiklerini ifade etti. Ebu Bilal “Filistin direnişi bugün, yeryüzüne çıkmaya çok daha yakın…” ifadelerini kullandı.

Ebu Bilal işgal altındaki Filistin topraklarına her geçen gün daha da yaklaştıklarını ifade etti.

Paltoday’e konuşan Ebu’l Bera ise “Evet, biz yerin altındayız. Ancak biz her gün bu silahı daha da geliştirerek Siyonist düşmanla olan savaşımızı günbegün ilerletiyoruz” dedi.

Tünel operasyonunda çok sayıda mücahidin şehit olduğunu ifade eden Ebu’l Bera, yaptıkları işin zor ama sonucu güzel bir iş olduğunu ifade etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.