İslami Cihat’tan Abbas’a Eleştiri

  • 08 Kasım 2017
  • 1.262 kez görüntülendi.
İslami Cihat’tan Abbas’a Eleştiri

 Filistin İslami Cihat Hareketi, Filistin Özerk Teşkilatını Gazze’ye yönelik uygulanan yaptırımları iptal etmeyi ağırdan aldığı için eleştirdi.

Filistin el-Yevm televizyon kanalına konuşan Filistin İslami Cihat Hareketi üyelerinden Halid Bataş; Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas’ın Gazze’ye işleri devralırken bölgeye uygulanan yaptırımların iptali için pratik girişimlerde bulunması gerektiğini, ancak bu işi savsakladığını ve yaptırımların sürmesi için her hangi bir gerekçe ve izahat olmadığını belirtti.

Bataş, Hamdullah hükümetinin Gazze’ye yönelik tüm yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek, milli barış hükümetine yetkilerin devredilmesi süreci konusunda bazı çekincelerinin olduğunu vurguladı.

İslami Cihat yetkilisi ayrıca; “İşler pek güvenilir biçimde ilerlemiyor, HAMAS barış anlaşmasına sadık kalırken, milli barış anlaşmasının ikinci aşamasının uygulanmasını bekliyoruz.” ifadesini kullandı.

Bataş, güvenlik dosyası ve güvenlik servislerinin yapısının düzeltilmesinin tüm grupları ilgilendiren bir mesele olduğunu ve hiçbir grubun bu bağlamda tek taraflı hareket etme hakkına sahip olmadığını vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.